Lille Torben fik tæsk i 3 år på skolehjemmet: Sig nu undskyld

Han forstår ikke, at politikerne ikke kan stikke ham og andre mishandlede børnehjemsbørn en undskyldning. Læserne giver Torben ret...

- Jeg synes, at det er ganske uforståeligt, at regeringen ikke kommer med det 'undskyld'. vi har ventet på i 50 år.

- Hvad er det, der er så svært, at komme med en officiel undskyldning fra blå blok - ligesom de Radikale heller ikke med bakker op om dette.

- Tiden på Godhavn vil jeg helst viske bort fra min hukommelse og begrave i evig glemsel, siger den landskendte handy-man Flemming Leth. Han fylder 73  i år. (Foto: Jan Sommer) Samfund Flemming Leth: - Lad Godhavn rådne op i evig glemsel

Tager hensyn til flygtninge men ikke børnehjemsbørn
Sådan skriver Torben S i et indlæg om at have været i statens varetægt på et skole- eller børnehjem i 60' og 70'erne. Torben var - som drengene fra Godhavn, der har fået masser af opmærksomhed de sidste uger - selv på hjem i storkøbenhavn fra 1968 til 1971.
Og det var så forfærdeligt, at han gerne vil have en undskyldning. Det synes et stort flertal af de mere end 17000 læsere, der foreløbig har deltaget i debatten iøvrigt også at han skal have. Hans brev fortsætter således:

- De, som plejer at tage hensyn til de svage og flygtninge, men børn fra børnehjem og skolehjem kan de ikke give en undskyldning, og her koster det ikke noget.

Politikerne tøver med at give svigtede anbragte børn som ARne Roel Jørgensen og Poul Erik Rasmussen en officiel undskyldning, fordi det kan åbne op for erstatningskrav. Foto: Peter Gravesen og Rasmus Flindt Krimi Godhavnsdrenge kæmper for undskyldning: Derfor stritter politikerne imod

- Mette Frederiksen har som mærkesag lagt op til denne undskyldning, sidst i folketinget, og stor respekt for det, mange vil gerne takke hende for det.

Vi har ventet i 50 år
- Sandheden er altid ilde hørt, og det er måske derfor det officielle Danmark holder sig tilbage.

- Vi børn har ventet i 50 år nu, så nu er det tiden.

- Satte selv dette emne om skolehjem på dagsordenen da jeg var 14 år, det var i 1969 igennem en stor artikel i Ekstra Bladet, hvor jeg gjorde opmærksom på de utrolige dårlige forhold børn levede under.

- Afstraffelse, pillemisbrug, fysisk terror og misbrug er nogle af de ting, som man dagligt levede med.

Poul-Erik Rasmussen og Arne Roel Jørgensen blev som børn mishandlet på børnehjemmet Godhavn. De kæmperfor at få en undskyldning af staten. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Krimi Rædslerne på børnehjemmet Godhavn: 'Tisse-drengene' lå nederst i hierarkiet

Vi taler ikke så meget om det
- Langtfra alle børnene har klaret det årene efter, dybe ar i sjælen har sat sine spor. Vi er et stort flertal der ikke taler så meget om det.

- Det vækker ubehagelige minder, mange er bange for, at det er så uforståeligt, at ingen begriber dette.

- Så, det er nu det officielle Danmark siger undskyld, slutter Torben, der var på skolehjem 1968-1971.

Skal Torben og de andre have en undskyldning?

94 kommentarer
Vis kommentarer