Livstid skal betyde livstid: I DK er vi sgu så bløde

Bør kriminelle først forlade fængslet i en kiste, når de bliver idømt en livstidsdom?

Slår du et menneske ihjel, skal du tilbringe resten af livet bag tremmer, hvis det står til Peter Kofod fra DF. (Foto: Jens Henrik Daugaard og Sofie Amalie Klougart)
Slår du et menneske ihjel, skal du tilbringe resten af livet bag tremmer, hvis det står til Peter Kofod fra DF. (Foto: Jens Henrik Daugaard og Sofie Amalie Klougart)

Får man i fremtiden en livstidsdom for en forbrydelse, skal det også udløse livstid bag tremmer, mener Dansk Folkeparti.

- Vi foreslår, at livstidsstraf skal være en straf på livstid. Så hvis man bliver idømt en straf på livstid, så skal man som udgangspunkt sidde i fængsel, til man ikke er her mere. Det handler om retfærdighed, siger retsordfører i Dansk Folkeparti, Peter Kofod Poulsen, til Danmarks Radio.

- Sådan Dansk folkeparti. Tillid er godt, kontrol er bedre. Nogen vil sige at det er muligt at rehabilitere hårde kriminelle, men de har truffet deres valg og derfor BØR de også tage konsekvensen heraf. 17 år er ikke en livstid (langt fra), skriver Anders H i en kommentar til artiklen på facebook.

- Livstid = livstid. Slut, skriver Lis L.

De er tossede i DF
Det er dog ikke alle, der tager godt i mod forslaget, som Dansk Folkeparti ifølge DR vil fremsætte i folketinget senere på året.

- De er tossede i DF. Prøv at tænke på Palle Sørensen som dræbte 4 politifolk, han blev løsladt for nogle år siden og vi har jo aldrig hørt fra ham siden, skriver Frank N.

- Man skal altid tænke på omstændighederne. Verden er ikke sort og hvid. Og nej, det betyder ikke jeg synes mord er okay, skriver Maria M.

- Kan man evt. få lov til at bure politikere, som kommer med ufatteligt dumme forslag, inde på livstid? Så kunne jeg godt overtales til at være for, skriver Anders B.

Og Frank V: går så langt, som at kalde forslaget, det mest krænkende en DF'er overhovedet kan forestille sig.

- Udansk!

Vil have strengere straffe generelt
- Til alle jer underlige individer som synes det er en dårlig ide. Dette kunne endelig være en konsekvens og en reel straf og advarsel til kriminelle. Hvis man ikke vil ha en hård dom så kan man jo evt. Bare lade vær med at myrde folk! Hvad er der så galt med ordentlige og strengere straffe, skriver Niels D.

- Der jo nogen der for 16 år for mord i dk. De kommer ud efter 5 for god opførsel... Sad de så bare de fulde 16 år havde det været en anden snark. I dk er vi sgu så bløde... Op med de straffe i en fart, skriver Susanne S.

- Og når der er faldet en dom, skal der starte med Max tid og så er det forsvares opgave at få handlet sin klients tid ned. For man høre tit at en dom kan give op til 8 år, men ender med at de får en dom på 8 måneder, Det burde starte på 8 år og så må forsvareren og den dømte, forklare hvorfor de fortjener en laver tid, skriver John A.

132 kommentarer
Vis kommentarer