Lock-out og lang næse: Claus' forsikring dækker ikke aflyst ferie til 20.000

Bliver du omfattet af den varslede strejke eller lockout, betyder det, at din planlagte ferie bliver aflyst. Nogle forsikringsselskaber dækker kundernes tabte ferie - Claus' gør ikke

Følg nationen!

- Det er ikke forsikringsbetingelserne, der er noget galt med !!!!!

- Derimod en total absurd regel i forligsmandsloven (som oplyst af FOA) der gør, at når vi skal på ferie den 11/4, MÅ vi ikke rejse, hvis lockouten begynder den 10/4.

En voldelig indblanding i vores frihed
Sådan skriver Claus Larsen til nationen! om den ferie, han og kæresten måske/måske skal nyde i Thailand om en lille måneds tid.
Claus fortalte forleden om sine trængsler i artiklen Claus' kæreste ramt af lockout: Frygter farvel til 20.000-kroners ferie, men nu viser det sig, at Claus kunne have fået sine 20.000 kr igen, hvis han haft sin rejseforsikring i ALKA eller i LB.

- Min kæreste fik bevilliget at tage sin restferie i dette tidsrum (11/4-27/4) for mere end 6 måneder siden, og rejsen blev bestilt den 27/10 20017 og depositum blev betalt samtidig. Den 13/2 2018 blev restbeløbet betalt.

- Efter min mening er dette en voldelig indblanding i vores personlige frihed, da det er totalt underordnet om min kæreste sidder i København og er lockoutet, eller i samme tidsrum går i Thailand og holder sin planlagte og lovlige ferie.

Der kan koste os 20.000 kr
- Denne urimelighed kan koste os over 20000,00 da vores rejseforsikring gennen Mastercard ikke dækker i denne situation, skriver Claus, der ikke er den eneste dansker, der frygter for ferien:

- Vi har kunder, som er bekymrede, og som ringer til os og gerne vil høre, hvordan deres afbestillingsforsikring dækker i den forbindelse.

- Situationen er sådan, at i den aftale, vi har indgået med vores kunder, er der ikke dækning i forbindelse med en konflikt. Uanset om det er en strejke eller lockout. Det er standard i branchen, siger Pia Holm Steffensen, privatdirektør i forsikringsselskabet Alm. Brand, hvor i alt 115.000 har en rejseforsikring til ritzau, mens kunderne hos f.ex. ALKA kan ånde lettet op:

- Bliver du omfattet af den varslede strejke eller lockout, betyder det, at din planlagte ferie bliver suspenderet.

Helt ekstraordinært dækker vi
- Derfor har vi besluttet, at Alkas rejseforsikring med afbestillingsdækning helt ekstraordinært dækker, hvis den varslede lockout eller strejke bliver en realitet, og du må aflyse din rejse, fordi din ferie er suspenderet.

- Det er en betingelse for dækning, at du har købt Alkas årsrejse- og afbestillingsforsikring senest den 1. marts 2018., og at du har købt din rejse senest den 1. marts 2018., skriver ALKA, men hvad mener du?

Kender du nogen, der er ramt? Og har du ondt af dem?

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind