Annonce:
Annonce:

Løb 80 km og troede hun havde vundet 10.000 - men nej

Efter kritik fra skuffede kvinder er der nu præmier til begge køn, når der bliver løbet Trailman. Forkert, mener nationens! Kristian D.

Annonce:
Følg nationen!

- Mange af de bedst placerede kvinder vidste det ikke.

- De var naturligvis skuffede, da de ikke vandt 10.000 kroner ligesom hurtigste mand på de to distancer. 80 km og 50 km.

Sådan skrev amerikanske Tracy Hoeg på sin Facebook-side dagen efter at årets Trailman-serie sluttede med 25 km, 50 km og 80 km løb i Rude Skov i oktober.

Præmier til de hurtigste - uanset køn
De tre hurtigste på 50 km og 80 km fik hhv 10.000 kroner, 3.000 kroner og 2.000 kroner til nummer 1, 2 og 3 på distancen, og da de første tre på begge distancer var mænd, var der altså ingen kontanter til de hurtigste kvinder.

Arrangør Thomas Dupont kunne godt se, at den var gal, og sagde ifølge Politiken, at der fremover vil være præmier til de hurtigste kvinder OG mænd.

Annonce:

Nogen gedigent pjat
Det lykkedes ikke Ekstra Bladet at skrive om den debat, da den foregik - ja, faktisk anede vi det nok ikke engang, og det synes nationens!  Kristian D. er synd. Han synes nemlig det er gået over gevind med den ligestilling. For kvinderne vil kun have ligestilling, der hvor det passer dem.

- Nu har jeg så hørt fra gode bekendte, at der skal være præmier til både mænd og kvinder i de lange løb, de begiver sig ud på.

Kvinde vandt verdens hårdeste løb - foran mændene
- Det synes jeg er noget gedigent pjat, for kvinder kan - hvis de træner hårdt nok - sagtens vinde de lange løb.

Vandt samme løb: Mand fik ny bil - kvinde en buket

- Se bare på en legende som Pam Reed, der to gange vandt Badwater - verdens hårdeste løb - foran de mandlige løbere, skriver Christian D., og nationen!-redaktionen har tjekket, og ganske rigtigt - en kvinde me det navn vandt et flere hundrede kilometer langt ørken og bjergløb i USA i både 2002 og 2003.

Annonce:

Værnepligt for kvinder
- Jeg vil ikke høre om diskrimination, før kvinderne også bliver indkaldt til militærtjeneste. Det har de lige indført ved lov i Norge, og det synes også den danske regering - som jo endda har en ligestillingsminister - skal gøre, slutter Kristian, men hvad mener du?

Skal der være præmier til både mænd og kvinder i ultraløb -  og skal kvinder tvinges til at gøre militærtjeneste?

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: