Løbe-Gitte fik skældud af cyklist: Fulgte bare reglerne

Skal man løbe i højre eller venstre side af vejen - og hvad med at holde afstand til andre? Corona-reglerne skaber dårlig stemning, skriver Gitte, der er blevet råbt ad og næsten blevet påkørt af emsige danskere

Skal man følge de regler og anbefalinger, man f.eks. kan læse på sikkertrafik.dk, spørger Gitte, der får skældud, når hun løber i venstre side af vejen. Privatfoto
Skal man følge de regler og anbefalinger, man f.eks. kan læse på sikkertrafik.dk, spørger Gitte, der får skældud, når hun løber i venstre side af vejen. Privatfoto
Følg nationen!

- Der er mange folk ude at gå og cykle nu i anledningen af det gode vejr og påsken.

- Og jeg synes derfor folks viden omkring færdselsreglerne for gående/løbene på stier og veje trænger til en genopfriskning.

Elsker ellers at løbe
Sådan indleder Gitte E. et brev til Ekstra Bladet om den måde, vi færdes på, når vi motionerer eller spadserer på stier, veje og stræder - og den måde, nogle taler og skuler til andre på. Gitte er nemlig blevet råbt ad, ligesom nogle cyklister har kørt provokerende tæt på hende, for at få hende til at løbe i den modsatte side af vejen. Hendes brev - som du gerne må dele med alle, du kender, der løber eller går ture - fortsætter nemlig således:

Flere byer skærper indsatsen mod brud på coronaregler

Men nogle mener de skal holde til højre
- Jeg elsker at løbe og gør det meget.

- Og jeg oplever, at der i folks bevidsthed hersker en regel om, at gående skal holde til højre ligesom cyklister og bilister.

- Men blot fordi flertallet synes noget forkert, bliver det jo ikke rigtigt.

- Jeg er gentagne gange blevet antastet af 'bedrevidende' cyklister om, at jeg gjorde det forkert, når jeg løber i venstre side.

De har provokerende tæt
- De har råbt ad mig eller de har kørt provokerende tæt på mig.

- Der er mange folk derude, der ’ved bedre’ og gerne vil dele deres politiske korrekthed ved at pege fingre ad andre, og det er snart ikke til at holde ud - især ikke, hvis de ikke har ret. :-)

- Skal man blot rette ind efter andres 'holdninger og lave andre regler, eller skal man følge de regler og anbefalinger, man f.ex. kan læse på sikkertrafik.dk.

 

- Synes det er et relevant emne i denne tid, og håber det bliver taget op, så man får mere ensartethed og sikkerhed i naturen, skriver Gitte og kalder sig en 'ellers glad løber'.


I Paris har myndighederne i går forbudt løb og udendørs træning i dagtimerne, men hvad tænker du om den måde, vi færdes på?

 

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind