Løgn om min person: Politiken kalder DF-Cheanne for racist

Hun blev anmeldt for racisme sidste år, men blev ikke dømt for racisme. Alligevel bliver hun kaldt racist i Politiken. Nu beder hun om et dementi

Følg nationen!

- At Politikens anmelder Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen fejlciterer mig så groft finder jeg mig simpelthen ikke i.
- Hun skyder mig i skoene, at jeg skulle mene, at både had og vrede er berettiget lige efter at have benævnt mig som det tåbelige fænomen 'racist'.

- Det er direkte løgn.

En forskel der er til at få øje på
- Jeg har blot konstateret, at den er til at få øje på på de sociale medier i forbindelse med kriminalitet begået af ikke-vestlige tilkommere - i kommentarfeltet under de mange nyhedsartikler om samme.

- Dét er en forskel, der er til at få øje på.

Sådan skriver Cheanne Nielsen - kandidat til Borgerrepræsentationen for Dansk Folkeparti - på sin Facebook i et opslag hun har givet overskriften 'Løgn om min person igen'.

Cheanne - som du måske husker fordi hun efter DFs Landsmøde sidste år blev politianmeldt for racisme for udtalelsen - 'Hvorfor skulle udlændinge klare sig selv, nu hvor de har krav på husly og lommepenge fra staten, så snart de kommer hertil? De sviner, de svindler, de stjæler, de voldtager, og de dræber’ - deltager nemlig som sig selv i Husets Teaters nyeste opsætning 'Rocky' - Taberens Genkomst', og Politikens anmelder bruger en solid del af sin spalteplads på at diskutere, om det er i orden at man 'giver ordet til en racist'.

Stjæler, voldtager og dræber: 6018 danskere mener Cheanne er racist

Noget af det bedste jeg har set længe
Og derfor beder hun nu Politiken om et dementi, for selv om Cheanne Nielsen blev anmeldt, så blev hun ikke dømt for racisme, og ser man på den ene kommentar, hendes opslag har fået, så er der opbakning til kravet:

- Hvad fanden bilder Politiken sig ind, skriver Carsten J på Cheannes Facebook-side, og på Husets Teaters Facebookside, er der ikke nogen, der stiller spørgsmålstegn ved Cheanne deltagelse:

- Noget af det bedste teater, jeg har set længe. Puha!, skriver Eva N, og Lena H er enig:

- Det er så velfortjent. Fantastisk forestilling.

Men hvad mener du? Er det i orden at kalde en politiker for racist? Og tror du, at Politiken bringer et dementi?

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind