Løkke, jeg glemmer vores uvenskab, hvis du besøger asylcenteret

Masser af borgere opfordrer statsministeren til at besøge asylcentret Lyngbygård, der natten til torsdag var udsat for hærværk. Hvad mener du?

- Kære statsminister Lars Løkke Rasmussen

- I lyset af hvad der lige er sket på Lyngbygård Asylcenter tænker jeg, at det vil være et rigtigt smukt træk hvis landets statsminister tager forbi og hilser på beboerne.

Vi er mange der er rystede
- Du har mulighed for at få debatten på rette spor og vise, at vi som danskere ikke accepterer hændelser som dem der er foregået.

Sådan skriver Maria K i et af opslag på statsminister Lars Løkkes Facebookside, der handler om brandattentatet mod de 120 asylsøgere, der llå og sov på Lyngbygård Asylcenter på Djurs. 

Se også: Dansk asylcenter udsat for hærværk med nazisymboler

- Vi er mange, der er rystede over de nazistiske trusler mod asylcenteret Lyngbygaard.

Merkel er helt tydelig - hvad er du?
- Som Danmarks statsminister burde du besøge centret og lade beboere, medarbejdere og naboer vide, at du er enig i, at nazistiske skræmmekampagner og propaganda ikke hører hjemme her. Angela Merkel har været helt tydelig omkring sin holdning til den slags.

- Hvor er du henne, spørger Lotte L og Mette W spørger:

- Hej Lars. Ses vi til glædesringen ved Lyngbygård Asylcenter på søndag?

Løkke er lige nu i Tyskland for at tale med Merkel om den kommende EU-afstemning - Merkel, der selv besøgte et flygtningecenter i onsdags, dagen efter at flygtningemodstandere havde brændt et planlagt asylcenter ned.

 Se også: Planlagt flygtningecenter brændt ned

Der er foreløbig 10 præster fra flere sogne på Djursland - plus en række borgere i netværket Venligboerne - der har meldt ud, at de vil danne en glædesring omkring asylcenteret Lyngbygaard på søndag.

Tror du Løkke eller måske Inger Støjbjerg deltager i glædesringen på søndag?

Mikkel R - som indleder sit indlæg med at indrømme, at han ikke er så glad for Løkke - skriver, at han vil lægge al uvenskab i graven, hvis Løkke tager til Lyngbygård:

- Kære Lars Løkke Rasmussen. Vi har aldrig rigtigt været så gode venner. Det ved du godt nok ikke, men det ved jeg. Lad os lægge det i graven.

- For nok er vores menneskesyn af to vidt forskellige støbninger, og vores overbevisninger om hvad der skaber et godt samfund ikke forenelige overhovedet, men jeg fordømmer dig ikke, jeg vender dig ikke ryggen.

Lad vores uvenskab dø ud
- Vores uvenskab er altså ikke af intolerance men af frustration. Men igen, lad os lade det dø ud lige her, lige nu. For du er et menneske som jeg, det ved jeg.

- Derfor burde du også gøre hvad ethvert andet menneske ville gøre efter den forfærdelige nynazistiske terror der er sket mod Lyngbygaard.

- Det burde ikke kun være i din interesse, nej det er din pligt, som vores alles statsminister at vise dit flag, møde op i sympati og forsikre de mange rystede flygtninge om, at her i Danmark forfølger vi ikke folk.

 

176 kommentarer
Vis kommentarer