Løkke vil slagte 95.000 familier: Barn nr. fire giver ingen børnecheck

De to første børn skal have børnecheck som i dag. Det tredje barn skal have 75 procent af det beløb, de får o dag. Og nummer fire skal klare sig selv

Er det en god ide at begrænse børnecheck, så man kun får penge for tre børn? Arkivfoto:
Er det en god ide at begrænse børnecheck, så man kun får penge for tre børn? Arkivfoto:

- Det er jo simpelthen en skandale og et opgør med alt det den danske velfærdsstats står for, når regeringen nu kun vil give fuld børnecheck til to børn og 75 procent til et tredje barn og så er det slut.

- Ja det er åbenbart kun er de rige, der skal have råd til at få mange børn. En vaskeægte skandale.

Har 10 søskende: Mister 7000 pr måned i børnepenge

95.000 familier har tre eller flere børn
Sådan skriver nationens! Otto H. i et læserbrev til Ekstra Bladet om den besparelse på 400 millioner kroner, regeringen vil hente på børnechecken.

Danmarks Statistik har ifølge Ritzau undersøgt antallet af familier, der per 1. juli 2017 modtog børnecheck, for at se hvor mange der vil blive ramt af loftet. Og der er i Danmark 95.608 familier med tre eller flere hjemmeboende børn under 18 år, der i øjeblikket modtager børnecheck, og som derfor vil få skåret i beløbet.

75 procent af læserne synes ideen var god i 2016
Og af dem har over 15.000 familier fire eller flere børn.

Lars Løkkes Facebook skriver Kim W, at ideen er dårlig - og han foreslår at Løkke finder de 400 mio kroner et andet sted:

- Spar ikke på børnepengene men smid i stedet alle de kriminelle indvandrere som ødelægger det for lovlydige borgere ud af landet,

- Herved sparer meget mere end de sølle 410 millioner, skriver Kim.

Har 10 søskende: Mister 7000 pr måned i børnepenge

Regeringen kom med samme forslag sidste år, og dengang deltog cirka 12.000 læsere i debatten her på nationen! De fleste havde det helt fint med, at det kun er de tre første børn, der giver penge fra staten.

Men hvad mener du?