Løkkes frygt: En mand fra Sudan der tjener 330.000 og har fået fri

Statsborgere fra f.ex. Canada skal have adgang til job i Danmark med en årsløn på 330.000. Kommer du fra Sudan, skal du tjene 418.000. Hør Løkke forklare hvorfor, der skal gøres forskel

Kommer du fra Sudan skal du tjene 418.000 pr år, for at komme ind i Danmark. Kommer du fra Indien, skal du tjene 330.000 foreslår regeringen. Foto: AP
Kommer du fra Sudan skal du tjene 418.000 pr år, for at komme ind i Danmark. Kommer du fra Indien, skal du tjene 330.000 foreslår regeringen. Foto: AP

- Man kommer til Danmark for at arbejde, og så går man på arbejde fra 9 til 17, eller hvad man nu gør.

- Men man er her jo også udenfor arbejdstiden.

- Og der er der altså forskel på, om du kommer som en canadier eller en fra Sudan.

Vi siger det helt åbent
Sådan lød det i går fra statsminister Lars Løkke Rasmussen, da han i P1-programmet Statsministeren i krydsild  skulle forklare hvorfor regeringen vil lave en såkaldt 'differentieret beløbsgrænse'.

Tjener 422.000 på en 'forkert' måde: Styrelse vil udvise slagter-Mohamed

I dag kan statsborgere fra lande uden for EU få en opholds og arbejdstilladelde i Danmark, hvis de kan få en arbejdsgiver til at betale 418.000 kr i årsløn. Men hvis regeringen får flertal for den differentierede beløbsgrænse, kan statsborgere fra USA, Singapore, Kina (inklusive Hong Kong), Australien, Canada, Japan, Brasilien, Malaysia, Indien, Thailand, Mexico og Rusland få adgang til Danmark, hvis de tjener 330.000 kr pr. år:

Direktør: De kan få arbejde i morgen
- Vi siger helt åbent: Kan vi lave noget differentiering her, så vi gør det lidt enklere for nogle lande, som vi i forvejen har stor samhandel med, sagde Løkke, og DR Nyheder har talt med et rekrutteringsfirma, der ikke kan få armene ned ved udsigten til at kunne hente arbejdere til Danmark med de foreslåede regler:

- Vores kunder, de danske virksomheder, skriger på hjælp til at få den her arbejdskraft ombord, så hvis de udenlandske arbejdere kommer med flyveren i aften, har de arbejde i morgen, siger adm. direktør for JKS, Jesper Busk, til DR, der kan nævne at det bl.a. handler om svejsere fra Rusland, industriteknikere fra Kina eller lastbilchauffører fra USA.

Men hvad siger du? Er der forskel på, hvad en canadier og en sudaneser laver efter arbejde? Og er det fint, at flere udlændinge kan komme til Danmark for at arbejde?

 

Endelig: 32.495 østarbejdere bliver bedt om at rejse hjem