Lokofører vil forsinke togene: I skider jo på rygeforbud

Hvad skal man gøre for at få folk til at respektere rygeforbud? En lokofører, der er træt af kollegers og passagers pulsen, har en plan

Det mødte - trods uddelte lakridspiber - en vis frustration på perronen i Aarhus, da forbudet blev indført i 2014. Reglerne bliver ifølge lokofører ikke overholdt, så nu truer han med at forsinke toge, hvis folk fortsætter med at ryge. (Video: Ernst van Norde)

- DSB har jo indført rygeforbud for medarbejderne, samt i toge og på perronerne. Og hvordan er det gået.....

- Jo, ledelsen har set på Twitter og Facebook, at det går godt med overholdelsen af rygeloven, og derfor har samtlige medarbejdere modtaget en takke mail.

Hvad siger du? Skan rygere have lov til at ryge her? (Foto: Polfoto) nationen DSB: Rygeforbud på perroner på vej

Pulser ivrigt på perronen
- Men i praksis må man - især når man møder udenfor normal arbejdstid - passere gennem tåger fra rygende kollegaer.

- Ledelsen har jo fri og ser intet, men de burde spørge sig selv, hvor alle skoddene i krogene kommer fra.

- På perronerne pulser man lystigt videre, og ikke-ryger skiltene er fjernet fra glashusene, så der sidder rygerne og hygger sig.

nationen DSB på rygerjagt: Bruger selv 69 mio liter diesel

Og i førerrummet ryger lokoførere
Sådan skriver nationens! Kim D i et langt læserbrev om sine kollegers og passagernes respekt for rygereglerne - og om de gener, han selv oplever, og de gener, han ser de ikke-rygende passagerer lide under. Hans brev - som slutter med en trussel om at forsinke toget, næste gang han oplever cigaretrøg - fortsætter derfor således:

Blev nødt til åbne vinduet max
- På perronerne må ikke-rygerne i- som ikke kan tåle 'røgen i bageriet' i glashusene - jo bare blive ude i den friske luft... Hvor der så iøvrigt også ryges lystigt.

- Jeg har også oplevet at komme til et røgfyldt førerrum, hvor jeg var nødt til udlufte max., samt køre med åbent vindue, med de gener, det så måtte give.

Linje 600S fra Hundige lugtede af røg forleden morgen, og det skal chefen og chaufføren lige have en snak om. Privatfoto. nationen Chauffør holder pause: Og nu stinker hele bussen af røg

Så næste gang forsinker jeg toget
- Næste gang vælger jeg jo nok at forsinke toget, indtil min arbejdsplads er RØGFRI.

- På DSB'sk er jeg forpligtet til efterfølgende at informere om årsagen til forsinkelsen, men spørgsmålet er om der vil være forståelse for forsinkelsen?

- Og hvem VREDEN fra de forsinkede passagerer vil gå ud over?

- RYGEREN eller IKKERYGEREN, spørger Kim, der har talt med passagerer og kolleger om problemet, men ikke fået den store respons.

Hvad gør du, hvis du ser nogen ryge et sted, hvor der er rygeforbud? Og ville du blive vred på

1.) den rygende forbudskrænker, eller

2.) den sure ikke-ryger, hvis dit tog blev forsinket, fordi nogen røg?

1237 kommentarer
Vis kommentarer