Lonely Planet om Eritrea: Fredelig og indbydende

Heftig debat på nationen! om asylansøgere fra Eritrea. Og Steen H har læst, at der faktisk er ret skønt i Eritrea

- Vil meget gerne hjælpe i lokal området, hvilket også vel er bedst for dem selv! Men ikke flere her op til livs lang ydelse.

- Fatter simpelthen ikke systemet, hvor svært kan det være?

Sådan skriver nationens! Jacob A. i en kommentar til debatten om den rapport om forholdene i Eritrea som Udlændingestyrelsen har lavet - og som lige nu giver regeringen voldsomme troværdigheds problemer.

Dansk politik Ny kritiker: Eritrea-rapport fordrejer mit udsagn

Politik Eritrea-flygtninge skriver under på fremtidig straf

 

Vi kan ikke hjælpe alle
Og Jacob A er ikke den eneste, der synes, at de cirka 2000 flygtninge, der har fundet vej til Danmark, skal have nej til opholdstilladelse i Danmark.

- Vi kan ikke tage imod alle mennesker som søger asyl i det her land, længere er den ikke.

- Dermed ikke sagt, at vi ikke skal hjælpe reelle flygtninge, men der må være en grænse.

- Jeg ser hellere, at man laver en meget større indsats i nær områderne i stedet for at få dem herop til livslang forsørgelse.

Skru op for støtten i nærområdet
- Skru hellere endnu mere op støtten, men gør det tættere på og ikke i DK, skriver BloomBlast og Ayatollahen forudser at fiolk fra andre afrikanske lande kan blive inspireret til at søge asyl i Danmark, hvis mænd, der er flygtet fra militærtjeneste i Eritrea, skal have opholdstilladelse:

- Militærnægtere skal ikke have mulighed for asyl og evigt forsørgelse i Danmark...

- Hvad bliver det næste? Hvad sker der når nigerianere ikke vil i militær tjeneste? I 1991 var der 89 millioner mennesker i Nigeria, i dag er der 175 millioner, spørger Ayatollahen.

Rapporten er blevet kritiseret for at male et alt for rosenrødt billede af situationen i det østafrikanske land, der mod syd har grænse til Etiopien og Djibouti og mod vest og nord grænser op til Sudan.

Men nationens! Steen H - som også støtter tanken om hjælp i nærområdet - har læst, hvad rejseguiden Lonely Planet skriver om landet, og synes det ser rart ud.

Lonely Planet: Sikker, fredelig og indbydende
- Jeg kan se, at turister bliver advaret mod at rejse ud mod grænserne, men ellers ser det ud til at være et rart land, lyder det fra Steen, og et hurtigt tjek på nettet viser, at Lonely Planet faktisk anbefaler landet, hvis man skal vælge en rejse til Afrika.

- Selv om landet står over for en lang række prøvelser, er det paradoksalt nok stadig et af Afrikas mest fredelige, sikre og indbydende destinationer. Kom og se for dig selv, skriver Lonely Planet.

Men hvad mener du?  Ville du turde rejse til Eritrea? Og forstår du godt folk ,der er flygtet fra landet?

0 kommentarer
Vis kommentarer