Lorte Fars Dag: Ingen har ringet

Er du far - og føler du dig fejret i dag, hvor det for 85. gang er Fars Dag i Danmark?

Flere og flere kvinder vælger at få børn uden en partner. Seneste opgørelse fra Dansk Fertilitets viser, at der i 2018 blev født mere end 700 børn uden fædre. I 2015 blev der født 478 børn uden fædre. Arkivfoto
Flere og flere kvinder vælger at få børn uden en partner. Seneste opgørelse fra Dansk Fertilitets viser, at der i 2018 blev født mere end 700 børn uden fædre. I 2015 blev der født 478 børn uden fædre. Arkivfoto

- Jeg er meget skuffet.

- Ingen af mine børn har ringet og sagt tillykke med ’fars dag’.

- Og alle almindelige butikker er lukket, og vi måtte lede lang tid efter en åben bager i morges.

Blomsterbutik: Mors Dag er fire gange så stor

Danskerne har fejret Fars dag siden 1935.

De seneste år har hyldestdagen for familiens mandlige overhoved været i kraftig vækst, og i år slog 85-årige Fars dag en ny rekord hos Interflora. 

17.759 døtre og sønner sendte deres far en kærlig tanke gennem Interflora, en vækst på 51 pct. i forhold til sidste år. 

En flaskegrøn ’buket’ har været særligt populær, og Interflora måtte melde udsolgt på øl. 

Trods fremmarchen for Fars dag er Mors dag dog fortsat suverænt størst, og var i år fire gange større end Fars dag.

Kilde: Interflora

På mors dag er der åbent overalt
Sådan siger Otto H i dag i nationen!-telefonen om at være far på en fars dag - og føle sig totalt glemt. Fars dag - som foregår hvert år på Grundslovsdag, og bla. bliver markeret med den årlige 'maskinfest på Teknisk Museum' - er ellers tænkt som en fejring af alle danske fædre. Traditionen går tilbage til 1930'erne, men Otto føler sig slet ikke fejret - og han synes, at dagen på mange måder er en 'lorte dag':

- På mors dag var der åbent over alt, men sådan er det jo.

- Vi bor i et land, hvor mænd bliver anset som skurke.

Kvinderne bestemmer
- Et land, hvor kvinderne bestemmer, hvad der er rigtig og forkert, og hvad man må sige, og hvad for noget tøj man må gå i.

- Et land, hvor ligestillingen har sejret ad helvede til, lyder det fra Otto, der godt kunne tænke sig at høre, om han er den eneste far der ikke er blevet fejret - og om der er andre end ham, der synes, at danskernes måde af markere Fars Dag på, er forkert.

Pædagog afviste far der ville snakke: Du har ikke indsigt i barnet

Mens du tænker på, hvad du skal svare, kan du besøge Teknisk Museums Facebook-side og deltage i den Fars Dag quiz, de har bikset sammen, da de jo ikke må afholde den sædvanlige far-fest pga corona: