Lorteletbane: Busser resten af ugen

På grund af problemer med frost på køreledningerne er driften indstillet på store dele af letbanen. Vi beklager den ulejlighed, driftsproblemerne forårsager, skrev Midttrafik i morges. Men der er busser klar resten af ugen

Vinteren giver udfordringer for sporvognene i Aarhus, og det frustrerer passagererne. - Stod i 33min fra 05.12 til 05.45 uden der kom noget tog eller bus. Dårlig service, skriver en af dem således. Arkivfoto: Ernst van Norde
Vinteren giver udfordringer for sporvognene i Aarhus, og det frustrerer passagererne. - Stod i 33min fra 05.12 til 05.45 uden der kom noget tog eller bus. Dårlig service, skriver en af dem således. Arkivfoto: Ernst van Norde
Følg nationen!

- Lorte letbane.

Sådan skriver Kristina S. i en af de frustrerede kommentarer, der bliver skrevet lige nu på Midttrafiks Facebook-profil, fordi den ret så nye letbane i Danmarks næststørste by igen-igen-igen har driftsproblemer.

Luk den - den kører jo aldrig
Faktisk handler de seneste seks opslag på siden om de udfordringer det danske vintervejr er for letbanen. Og Kristina er langtfra den eneste, der savner sporvogne til tiden:

- Vi er pænt mange ude på Djursland, der hverken kan komme fra A-B eller B-A, når letbanen ikke kører, skriver Anne T. i en af de andre kommentarer, og Bent J er heller ikke tilfreds:

- Luk den letbane. Den kører jo aldrig.

Der er sporvogne i Rusland - de kører
Midttrafik måtte i morges meddele, at driften - på grund af frost på køreledningerne - blev indstillet på store dele af nettet. Og her til eftermiddag måtte man så meddele, at de rejsende kan se frem til bus-kørsel resten af ugen:

- ERSTATNINGSBUSSER SOM BACK UP FOR LETBANEN ONSDAG, TORSDAG OG FREDAG, - - Onsdag, torsdag og fredag morgen er erstatningsbusserne på rute 88 klar på strækningen mellem Hornslet og Grenaa.

- Uanset hvordan driften er for Letbanen, kører rute 88 de første tre afgange ifølge køreplanen.

- Hvis der opstår driftsproblemer, fortsætter busserne selvfølgelig med at køre, skriver Midttrafik.

Skriv kun når den kører
På Facebook er der flere, der undrer sig over den uregelmæssige drift. Michael W skriver således:

- Alle andre steder i verden kører der sporvogn i store minusgrader.

- I Rusland også ved -20 grader og mere. Det virker fint. Bare ikke i Danmark, skriver Michael W, og Martin H. har et forslag til Midttrafiks kommunikationsafdeling:

- Skriv da, når den kører i stedet, skriver Martin, men hvad tænker du?

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind