Annonce:
Annonce:

Lykkelandet: Tiggere sender 90 millioner kr til Rumænien

Politiet i Norge anbefaler at man ikke giver penge til tiggere, efter at norsk TV har afsløret et større rumænsk netværk i Bergen, der har sendt millioner til Rumænien

Annonce:
Følg nationen!

- En nat i byen for to år siden inviterede jeg nogle tiggerpiger på 7-11 og sagde, at de kunne tage det de ville have af mad - jeg skulle nok betale.

- Men ingen af dem var sultne, og de valgte cola, chokolade ... og smøger.

- Det fik de og det så var første og sidste gang, jeg gav noget.

100 millioner til Rumænien
Sådan skriver norske Else E på NRKs Facebookside i en kommentar til NRK-dokumentaren Lykkelandet, der viser hvordan et rumænsk netværk på 140 personer styrer prostitutions- og tiggermarkedet i Bergen. Og at der de seneste fem år er sendt 100 millioner kroner fra privatpersoner i Bergen til privatpersoner i Romania.

Annonce:

Else E - som altså oplevede at tiggerne ikke var sultne - er ikke den eneste, der ikke vil give penge til de folk, der sidder med et pastickrus på jorden. Politimester Kaare Songstad fra Vest politidistriktet i bergen siger, at de penge du giver i en god mening, kan ende med at være med til at finansiere kriminalitet:

Regeringen vil slå hårdt ned på udenlandske tiggere

Svensker skifter holdning
- Vi anbefaler hellere at man giver penge til de organisationer, der hjælper de fattige rumænere i deres lokale miljø, siger han i en kommentar til afsløringerne, der også har skabt debat i Sverige. Her har Martin Valfridsson, som sidste år var Sveriges nationale udreder for udsatte EU-borgere, skiftet holdning til tiggeri. efter at han set programet:

- Jeg afleverede min rapport for et år siden (som konkluderede, at Sverige IKKE skulle forbyde tiggeri), men desværre - nu jeg har skiftet mening.

- Der foregår så meget udnyttelse, at vi ikke kan lade det foregå på den måde, siger Martin Valfridsson till Studio Ett.

Men hvad siger du? Giver du penge til tiggere - og burde tiggeri forbydes?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: