Lyset tilbage i øjnene: 105 MC'ere giver mobbeoffer køretur

For at vise et 10-årigt mobbeoffer i Ølstykke, at der er voksne, der tænker på dem, stiller 105 MC'ere op til køretur på lørdag

Fantastisk at se et smil brede sig sig på barnet - alene fordi vi har givet vores opmærksomhed. (Foto: MC mod mobning/Brian Thomsen)
Fantastisk at se et smil brede sig sig på barnet - alene fordi vi har givet vores opmærksomhed. (Foto: MC mod mobning/Brian Thomsen)

- Det er vigtigt, at vi på sådan en dag giver drengen / pigen en god oplevelse, som kan styrke dem lidt i troen på, at der rent faktisk ER voksne mennesker, som hører dem og tror på dem – udover deres forældre.

- Jeg plejer at sige at vores gruppe er en masse venner, som de bare ikke har mødt endnu :-)

Det lille lys tilbage i øjnene
- Der er intet bedre end at se et smil brede sig og se at der kommer et lille lys tilbage i øjnene på et barn – alene fordi vi har givet vores opmærksomhed. Det er fantastisk.

Se også: Inviteret til gammel elev-fest: 'Luder-so' kommer ikke

Sådan skrivet Susanne E fra gruppen MC mod mobning der nu på lørdag kører deres 3 tur.

Den første tur foregik i Nakskov i marts, den anden i Otterup i juni og nu på lørdag skal en 10-årig dreng fra Ølstykke have lidt opbakning fra gruppen.

Læs mere på gruppens Facebookside her.

Mobbeofer til MC'er: Hvorfor er det mig, der skal flytte skole?
For som han har sagt til Susanne: 'Hvorfor er det mig, der bliver mobbet, der skal flytte skole'. Susanne - som synes det er vigtigt med debat om mobning - slår i sit læserbrev fast, at de 105 MC'ere IKKE kører MOD dem som mobber. Hendes brev fortsætter derfor således:

- Ofte er det sådan, at de, mobberne, også har problemer. De har bare en anden måde at håndtere dem på. Børn er pr. definition uskyldige.

- Det er først når vi voksne begynder at præge dem, at det til tider går lidt skævt.

Vi voksne skal tage ansvar
- Men om vi er forældre, skoleledere, naboer, folkevalgte, lærere eller fremmede MC'ister så skylder vi børnene at tage ansvar for mobningen.

- Hvis vi ikke tager konsekvensen, så efterlader vi børn til at tage konsekvensen og det giver ar for livet. Det kan vi ikke være bekendt!

- Man ændrer ikke adfærd ved tvang, så vi vil hellere appellere til at voksne hjælper og vejleder BÅDE offer og mobber, skriver Susanne, der netop har fået en henvendelse fra forældrene til et blindt barn, der får bank af klassekammeraterne. Klassekammeraterne bruger blindestokken til at slå.

- Der foregår meget ondt, og vi skal have debat om det, for de voksne svigter i mange sager, synes jeg, siger Susanne i telefonen til nationen.

Men hvad siger du? Er det en god ide at give et mobbeoffer et par ture på en motorcykel?

 

18 kommentarer
Vis kommentarer