Måtte hentes af forældrene: Nu får 'årets fuckgirl' 7200 kr.

Mandag er en ung mand fra Malmø blevet dømt for at have fornærmet en ung kvinde så groft, at han skal betale hende 10.000 svenske kroner i erstatning. 400 andre gymnasieelever så nemlig med, da han udpegede hende til 'årets fuckgirl'

De 400 elever havde stemt på, hvem der skulle have titlerne fuckgirl og fuckboy. Arkivfoto
De 400 elever havde stemt på, hvem der skulle have titlerne fuckgirl og fuckboy. Arkivfoto
Følg nationen!

'Godt.'

'Der skal være konsekvenser, når man opfører sig på den måde.'

Sådan skriver Tina E. på den svenske avis Aftonbladets Facebook-profil om den dom, retten i Malmø i dag har afsagt i 'fuckgirl'-sagen, der udspringer af en større fest for de kommende studenter i maj måned.

Billigt sluppet
En dengang 19-årig pige fra et lokalt gymnasium klagede nemlig over at hun var blevet nomineret til titlen 'årets fuckgirl' og siden hevet på scenen foran 400 skolekammerater, der alle sammen hørte den nu dømte unge mand sige:

'Du kan hverken bruge fingre eller tæer til at tælle alt det, der er gledet ind mellem dine lår.'

Pigen, der også skulle iføre sig et silkebånd med 'årets fuckgirl'-tryk, blev så ked af nomineringen, at hun ringede efter sine forældre og siden anmeldte episoden til politiet.

Den slags er krænkende
Og Tina er ikke den eneste, der synes, at dommen og erstatningen på de 10.000 svenske kroner er helt på sin plads. Også selvom den unge mand forsvarede sig med, at han også havde nomineret en 'fuckboy', at det hele havde været for sjov, og at han desuden have været beruset.

'Billigt sluppet, men skønt at der trods alt faldt en dom', skriver Per-Erik E. i sin kommentar, og Linus K. er enig:

'Helt korrekt at dømme ham, den slags er krænkende.'

Meget at arbejde med
'Noget som iøvrigt er værd at bemærke er, at nogen mener, at en dreng bliver omtalt rosende, når han 'tager for sig', mens en pige bliver omtalt negativt hvis hun er seksuelt aktiv.'

'Samfundet har meget at arbejde med', skriver Linus.

Personen, der blev udpeget som årets fuckboy, har ikke ønsket at deltage i retsagen. Han er efter avisens oplysninger stolt af titlen.

En rapport som Ligestillingsministeriet bestilte  - og som er udarbejdet af Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd - VIVE viste i juni måned., at selv om piger og drenge i 16-20-års-alderen er stort set lige seksuelt aktive, så er der stor forskel på, hvordan folk ser på dem.

Drenge kan således trygt fortælle om deres seksuelle udfoldelser, mens pigerne - hvis de gør det samme - bliver stemplet som ‘billige’ - eller 'slutshamet', som det også hedder.

 

 

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind