Manden bag Mrs. Put konkurrence: Vinderen slikkede ikke banan

Vinderen af årets Mrs. Put på Borupgaard Gymnasium vandt fordi hun var sjov og gav den gas på scenen, helt uden at smide tøjet, spise en banan eller give en lapdance, skriver Malthe

Alle konkurrencerne var godkendt af rektor, ligeså vel af pigerne selv, så anklager om sexisme og tvang er jeg fuldstændig uforståelig overfor, da pigerne til hver en tid havde muligheden for at sige fra, skriver Malthe, edr arrangerede året Mr. og Mrs Put konkurrence på Borupgaard Gymnasium. privatfoto
Alle konkurrencerne var godkendt af rektor, ligeså vel af pigerne selv, så anklager om sexisme og tvang er jeg fuldstændig uforståelig overfor, da pigerne til hver en tid havde muligheden for at sige fra, skriver Malthe, edr arrangerede året Mr. og Mrs Put konkurrence på Borupgaard Gymnasium. privatfoto

- Jeg er 18 år gammel og går på Borupgaard Gymnasium.

- Jeg arrangerede årets Mrs. Put konkurrence (som diverse aviser har ønsket at kritisere i løbet af dagen) i samarbejde med et par af mine klassekammerater.

Sådan indleder Malthe A et læserbrev om de anklager om sexistisk behandling af unge piger på gymnasiet, der er kommet i løbet af dagen.

Borupgaard Gymnasium i Ballerup. (Google Maps) Samfund Gymnasiepiger strippede og spiste bananer foran lærere og elever

Vi gjorde meget for at fortælle hvad de gik ind til
Malthe synes anklagerne er dybt uretfærdige - især fordi han selv har oplevet hvordan sådan en konkurrence kan gå galt - og han skriver, at han i år var utrolig opsat på at genføde konkurrencen på en ordentlig og underholdende facon. Hans brev fortsætter derfor således:

- Vi gjorde derfor meget ud af at fortælle alle deltagerne hvad de gik ind til, da vi ikke ønskede at krænke eller unødigt overraske deltagerne.

- Alle pigerne fik ligeså at vide, at de selvfølgelig kunne forlade konkurrencen lige akkurat når de lystede, og at vi ikke ville gøre et stort nummer ud af det på nogen måde.

Og vi respekterede et nej
- Derudover så pressede vi ikke deltagerne til at være med. Da vi udspurgte de enkelte piger respekterede vi et nej, og vi tog derfor også kun piger med i konkurrencen, der viste hvad de gik ind til.

- Oven i det så var alle konkurrencerne godkendt af rektor, ligeså vel af pigerne selv, så anklager om sexisme og tvang er jeg fuldstændig uforståelig overfor, da pigerne til hver en tid havde muligheden for at sige fra.

- Opfattelsen af at denne konkurrence udelukkende handler om udseende, er på ingen måde sand.

Det hele handlede om udstråling - ikke udseende
- Ingen af årets konkurrencer havde noget at gøre med deltagernes udseende, men derimod deres udstråling.

- Vinderen af årets Mrs. Put vandt fordi hun var sjov og gav den gas på scenen, helt uden at smide tøjet, spise en banan eller give en lapdance.

- Så når en elev fortæller, at det bringer fokus på udseendet i stedet for personligheden, så kan jeg kun være uenig, for på scenen er det nemlig kun personligheden og udstrålingen der tæller.

- At vores skole bliver sat i dårligt lys på grund af hændelser der er sket for flere år tilbage er dybt uretfærdigt.

Rektor gav klare retningslinjer
- Vores rektor, Thomas Jørgensen, har de sidste par år arbejdet hårdt for at få sat en dæmper for disse konkurrencer, uden at afskaffe traditionerne fuldstændigt.

- Thomas Jørgensen gav os meget klare retningslinjer for hvad vi måtte og hvad vi ikke måtte, og gjorde meget ud af at vi skulle respektere en eventuel afvisning fra pigerne.

Synes overskrifterne er for voldsomme
- Jeg føler derfor lidt at Radio247 angriber vores skole i et desperat forsøg på at ride videre på gymnasie-skandale-bølgen.

- Dette resulterer i alt for voldsomme og overdrevne rubrikker, der fremstår som ligegyldigt og upålideligt blikfang.

- Derudover skal det selvfølgelig siges at jeg tager afstand til krænkelser, sexisme og lign, skriver Malthe.

Men hvad mener du? Forstår du godt at Malthe synes det er underligt at få kritik, nu hvor rektor havde sagt god for konkurrencerne og deltagerne havde sagt ja?

 

31 kommentarer
Vis kommentarer