Mange familier klar til at modtage 'rengøringsflygtninge'

'Win-win' lød det fra Christian Strarup i går om at sætte flygtninge til at hjælpe til hjemme hos danskerne - gratis. Og pænt mange er enige med ham

Lad flygtninge hjælpe f.ex. børnefamilier med at gøre rent eller hjælpe til 2-3 timer om dagen. lyder et forslag som 37 procent af læserne synes godt om. (arkivfoto)
Lad flygtninge hjælpe f.ex. børnefamilier med at gøre rent eller hjælpe til 2-3 timer om dagen. lyder et forslag som 37 procent af læserne synes godt om. (arkivfoto)

- Jeg synes at det er en rigtig god idé. Og folk behøver jo ikke at 'invitere' flygtninge ind i deres hjem, hvis de ikke har tiltro til dem. Ingen skal tvinges.

- Jeg tror bare at de fleste mennesker har både godt af og gerne vil føle at de gør nytte på én eller anden måde.

Galt når de ikke laver noget - galt hvis de laver noget
Sådan skriver nationens! KIU i en af de 273 kommentarer et forslag om at bede nyankomne flygtninge om at gøre rent og på anden måde hjælpe til hjemme hos danskere.

Se også: Gratis rengøring: Nye flygtninge kan hjælpe børnefamilier

37 procent: Gratis rengøringsflygtninge er velkomne
- Den ene dag sidder folk og brokker sig over at flygtninge bare modtager uden at yde, men når der så kommer et forslag, som rent faktisk vil komme rigtig mange mennesker til gode, både i forhold til at afstigmatisere flygtninge som tyveknægte og voldsforbrydere – ja jeg ved godt at der er brodne kar, men det er der sgu alle steder – så er det også noget lort.

De stjæler - eller stjæler vores job
- Kan I snart beslutte jer, fortsætter KIU, og af de 2725 læsere, der har deltaget i debatten om 'rengøringsflygtninge' er 39 procent faktisk positive.

Modstanderne - som der altså er flest af - er enten bange for at flygtningene vil stjæle i de hjem, der hjælper - eller stjæle job fra de rengøringsfolk, der har jobbet i forvejen.  Men den kritik maner KIU hurtigt til jorden:

Det går kun ud over sort rengøringshjælp
- De eneste som kommer til at 'lide' er de stakkels au-pair piger fra Østen og Østeuropa, som bliver udnyttet groft af danske familier..

- Og lige meget hvor meget, I benægter det, så er der altså rigtig mange sorte penge eller naturalie-betaling i omløb i forbindelse med rengøring i private hjem.

- Jeg har til dato ikke hørt om nogen, som svarer skat af privat rengøring (2-3 timer om ugen), skriver KIU.

Hvad ville du gøre, hvis du var flygtningeansvarlig i en kommune og skulle finde noget meningsfuldt arbejde til de nyankomne?

 

119 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere