Mangler 3,5-4 millioner: Forældre vil ikke begrave toårig

I Danmark er ikke nået særlig langt med at behandle sjældne hjernetumor, men i USA er man langt mere fremme i forhold til at behandle børn som Ali. Det koster bare rigtige mange penge, skriver forældrene

Hvad gør man, hvis det danske sundhedssystem ikke kan gøre mere - men læger i USA er parat til at behandle? Privatfoto
Hvad gør man, hvis det danske sundhedssystem ikke kan gøre mere - men læger i USA er parat til at behandle? Privatfoto

- Kære Danskere.
- Vores 2-årige søn Ali er blevet ramt af en modbydelig hjernetumor kaldet diffust infiltrerende PonsGliom.
- Det er en aggressiv hjernetumor, som kun rammer 1 til 3 børn året.

- Ali har fået dødsdommen af lægerne i Danmark.

Ni måneder tilbage
Sådan indleder forældrene til Ali et brev til nationen!, som familiens veninde Natalia har formidlet. Familien er nemlig i dyb sorg og er helt desperate for at fortælle alle danskere om at der er mulighed for at få behandling i USA - men at det er meget meget dyrt. Deres brev, som du gerne må dele til andre, der har børn eller på et tidspunkt overvejer at få børn, fortsætter derfor således:

- Ali har i princippet omkring 9 måneder mere at leve i.

- Og hvis vi ikke tænker ud af boksen og hvis vi ikke holder fast i det som hedder håbet, så har Ali kun få måneder tilbage.

- Vi ønsker ikke at begrave Ali om få måneder!

- Vi vil kæmpe til det aller sidste og vi vil vinde det her.

Alis behandling vil koste 3,5-4 mio. kr.
- I Danmark har man ikke nået særlig langt de seneste 60 år med at behandle lignende sjældne hjernetumor, men i USA er man langt mere fremme i forhold til at behandle børn som Ali.

- Det koster bare rigtige mange penge at få en behandling i USA, og Alis behandling vil koste mellem 3,5 og 4 millioner.

- De penge har vi ikke, skriver forældrene, der har oprettet en Facebook-side om Alis kamp mod kræften og godt kunne tænke sig at høre, hvad du ville have gjort, hvis det var dit barn, der var uhelbredelig syg og den eneste behandling - som måske kan gøre dit barn rask - koster flere millioner kroner?

 

1 af 3 Børn med diagnosen DIPG mister evnen til at gå, tale og langsomt bliver deres kropsdele lammet. Da hverken Odense, København eller hospitaler i Tyskland er i stand til at behandle barnet, så arbejder familien dag og nat på at få mulighed for behandling i Los Angeles, CA, USA.
2 af 3 
3 af 3 Hvad gør man, hvis det danske sundhedssystem ikke kan gøre mere - men læger i USA er parat til at behandle? Privatfoto
390 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere