Manuelt arbejde: Arbejdsløs jubler over rengøringsjob

17 kommuner har oprettet særlige coronastillinger, hvor de ledige kommer først i køen. Kender du også nogen, der har fået 'coronaarbejde'?

Der er titusindvis, der har mistet arbejde pga corona. Men der er også folk, der har fået arbejde på grund af corona. Arkivfoto: Stine Bidstrup
Der er titusindvis, der har mistet arbejde pga corona. Men der er også folk, der har fået arbejde på grund af corona. Arkivfoto: Stine Bidstrup

- Der er noget at stå op til, og jeg har et fast arbejde.

- Og det kan jo være, hvis man gør det ekstra godt eller gør sig bemærket, at man kan blive fastansat.

De ringede og jeg ville gerne
Sådan Jess H., der en af de ledige danskere, der har fået job under coronakrisen, til DR København, der har snakket med flere arbejdsløse danskere, der har fået job under coronakrisen.
Sådan så det ud, da Hobbii åbnede butik i Aalborg - før corona. Siden er salget i webshoppen gået amok. Screenshot fra Hobbiis Facebook-profil nationen - 15. apr. 2020 - kl. 16:28 Har slået alle rekorder: Ansætter 45 mand

Jess, der bor på Falster, fik et opkald fra jobcenteret for to uger siden. De spurgte, om han var interesseret i noget manuelt arbejde.

- Det ville jeg gerne.

- Og jeg kan tage fat, sagde jeg til ham, siger Jess H., der nu gør rent på en skole på Lolland i 28 timer om ugen. Og har jobbet frem til 30. juni.

Se også: Får ros: Cand.merc. vasker legetøj i børnehaven

Vigtig opgave
DR København har også talt med Agnete S, der har gået ledig siden september. Hun har en kandidateksamen i pædagogisk psykologi, og hun er glad for at kunne bidrage som afspritter i en børnehave:

- Det er en vigtig samfundsmæssig opgave, jeg er med til at løfte.

- Jeg mærker, at jeg bidrager og får noget struktur i hverdagen og ikke bare sidder derhjemme og triller tommelfingre, siger Agnete til DR, der også har talt med Thomas Kastrup Larsen fra Kommunernes Landsforenings Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg:

- Jeg synes, alle kommuner burde lave en konkret sammenkobling med de ledige, der er, og de ekstraordinære jobs, der kommer her i coronatiden, siger han, men hvad siger du?

Se også: Ny corona-uddannelse varer én uge: Månedsløn på 20.000

98 kommentarer
Vis kommentarer