Marwa, 17 år: Negative reaktioner på DF-fremgang irriterer mig

Det er ikke ubegrundet, at DF har så stor en fremgang. De deler blot danskernes bekymring, skriver 17 årige Marwa, der selv blev familiesammenført til Danmark fra Irak for 16 år siden

______________________________________________________________________________

- Kære Khalil, Jeg er oprigtig ked af, at du synes at Dansk Folkepartis valgresultat er skræmmende.

- Mange af DF’s vælgere er mine venner, bekendte og kollegaer. De er rare mennesker, som aldrig kunne finde på at gøre nogen fortræd.

Jeg har været medlem af Dansk Folkepartis Ungdom
Sådan indleder 17-årige Marwa H et svar til Khalil, der har fortalt, at han finder det skræmmende, at 740.000 danskere har stemet på Dansk Folkeparti - et parti, der efter hans mening er langt over den racistiske grænse, og kun tænker på at skabe splid. Marwa, som selv er kommet til Danmark som familiesammenført for 16 år siden, er i dag aktiv i Venstres Ungdom i Ålborg, og hun skriver til Khalil, fordi hun siden fredag morgen har været irriteret over folks reaktioner over DF’s fremgang. Hendes svar til Khalil fortsætter derfor således: 

nationen Khalil er skræmt når han går på gaden: Hver 5. er DF-racist

- Det forholder sig naturligvis også sådan, at jeg synes, det ganske enkelt er noget sludder og vrøvl, du kommer med.

- Jeg har selv været medlem af Dansk Folkepartis Ungdom, og lad mig gøre det klart, at vi først og fremmest har at gøre med et ’lov og orden’-parti, som bruger de velkendte ord: ”Tryghed og tillid”.

Langt hen ad vejen er vi gæster
- Det kan ikke komme bag på nogen, som har sat sig ind i partiets politik, at Dansk Folkeparti ønsker markant højere straffe for al kriminalitet, og det vil selvfølgelig ramme alle lovbrydere hårdt, herunder danskere med anden etnisk baggrund, såfremt de ikke kan indordne sig.

- Langt hen ad vejen er vi gæster i dette skønne land, som har åbnet sin favn for folk som os og vores forældre, der har søgt ly i et fredfyldt land.

- Som Socialdemokraternes Mette Reismann sagde sidste år: '… Flygtninge er uønskede gæster, uanset hvordan du vender og drejer det.'

- Hun forklarede også, at man ikke ligefrem sender en invitation for at få folk herop, hvorfor hun fik en tur i mediemøllen, og hendes partifæller stod også i kø for at tage afstand. Af den grund blev hun hverken smidt ud eller beskyldt for ikke at være stueren.

DFs udlændingepolitik er ikke perfekt, men et skridt på vejen
- Jeg skrev, at jeg engang var medlem af Dansk Folkepartis Ungdom: Min udmeldelse skyldtes, at jeg er mere liberalist end nationalist, og jeg er også uenig i dele af DF’s udlændingepolitik.

- Den er ikke perfekt, men den er et skridt på vejen.

- Jeg tager kampen op. I stedet for at sidde på de sociale medier og skrive opdateringer med hashtagget #Engangvarjegdansker, kæmper jeg på anden vis.

- Det er simpelthen alt for nemt at trække offerkortet, som jeg desværre er vidne til i disse dage. Kom dog ind i kampen!

- Lad så være med at køre mere på, at det er et 'racistisk' parti, for det er ikke partiets holdning – I hvert fald ikke udadtil - og det er jo den politik, som har skaffet dem en masse stemmer.

- Dansk Folkeparti er så meget mere end bare udlændingepolitik - for ikke at nævne retspolitik, fordelingspolitik og deres hensynstagen til dyr.

Den røde regering har lempet et utal af gange
- Jeg er, ligesom dig, også ked af, at terrorangrebet i København fandt sted, men det viser bare, at integrationen er slået fejl, og der skal nye boller på suppen efter en rød regering, som har lempet udlændingepolitikken utallige gange og ladet døren stå på klem.

- Det skal vi gøre op med, så vi hjælper 10 gange så mange flygtninge i nærområderne og er meget mere konsekvente overfor dem, som ikke kender til demokratiets spilleregler. Færre indvandrere til Danmark er ikke alene vejen frem, men det er blot et tiltag, som kan gøre det.

- Du påpeger også DF's syn på andre kulturer, som du mener er uretfærdig.

Jeg deler danskerne bekymring
- Jeg vil blot pointere, at tal fra Danmarks Statistik viser, at i 2013 udgjorde indvandrere og efterkommere 16 % af det samlede antal af dømte i DK, og heraf var de 80% fra ikke-vestlige lande. Dette står i stærk kontrast til at disse kun udgjorde 10,7 % af befolkningen, og igen var 58 % af dem fra ikke-vestlige lande.

- Arbejdsløsheden blandt disse er højere, børnene kommer ud af folkeskolen med lavere karakterer, og det er blot nogle af de udfordringer,  vi som samfund står overfor.

- Jeg forstår danskernes bekymring, når beboerforeningen på Egedalsvænge ikke længere tillader, at foreningens beboere må nyde alkohol i fælleshuset eller have et juletræ stående i området.

Når kuglerne flyver og uskyldige bliver overfaldet
- Danskerne bliver forståeligt nok utrygge, når banderne skyder med kugler rundt om ørerne på folk, eller når uskyldige mennesker overfaldes pludseligt og brutalt som Nanna Skovmand og hendes kæreste.

- Det er uacceptabelt, og Danmark er bedre tjente uden dem.

- Jeg håber også, som dig, at DF indgår i den kommende regeringen og får lov til at tage ansvar og prioritere mellem sine politikker.

- Samtidig så håber jeg, at du og andre vil give en hånd med i kampen om et bedre Danmark frem for at trække offerkortet.

298 kommentarer
Vis kommentarer