Maskingevær og bomber: Sådan er den Europæiske Kystvagt bevæbnet

Hele dagen har Danmark diskuteret, om man skal skyde for at stoppe de både, der fragter flygtninge/migranter over Middelhavet. Hvad mener du?

Det første fartøj i EUs Kystbevogtning er fra Finland, og er bestykket med et maskingevær. Foto: AP og screenshot fra frontex.europa.eu
Det første fartøj i EUs Kystbevogtning er fra Finland, og er bestykket med et maskingevær. Foto: AP og screenshot fra frontex.europa.eu

Den europæiske grænse- og kystvagts vigtigste rolle er at bidrage til at sikre integreret grænseforvaltning ved de ydre grænser.

Den skal sikre en effektiv forvaltning af migrationsstrømmene og give EU et højt sikkerhedsniveau.

Samtidig vil den bidrage til at sikre fri bevægelighed inden for EU og overholdelse af de grundlæggende rettigheder i fuldt omfang.

Politik EU's grænsekontrol skal rykke ud ved stort migrationspres

Effektiv sikring af ydre maritime grænser
Sådan skrev det Europæiske Råd i en pressemeddelse i september, og for en uge siden skrev det europæiske grænseagentur Frontex, at de opfordrede alle EU lande til at finde egnede officerer til det første kystbevogtningsfartøj i den Europæiske Græncevagt. Et patruljefartøj bygget i 1994 ved navn Merikarhu:

- Denne løsning gør det muligt at sikre EUs ydre maritime grænser på en effektiv måde.

12,7 mm konekiväär betyder maskingevær
- Medlemslandene (som Finland) kan stille et fartøj og nogle få, vigtige besætningsmedlemmer til rådighed, og så kan resten af mandskabet komme fra de øvrige medlemslande, siger Frontex-chef Fabrice Leggeri, og kigger man på de oplysninger om Merikarhu, der er tilgængelig på nettet, så skal disse officerer kunne betjene både dybvandsbomber og maskingeværer:

'Syvyyspommit sekä 12,7 mm konekivääri' betyder nemlig dybde-bomber og 12,7 mm maskingevær, og kigger man videre på billeder af Merikarhu, kan man se, at der er særlige radarer, der kan spotte varme og naturligvis også finde folk i mørke.

Hele dagen har Danmark diskuteret, om man skal skyde varselsskud, hvis de både, der fragter flygtninge/migranter over Middelhavet, nægter at vende om. Hvad mener du?

Og tror du, at der vil skudt varselsskud mod en flygtninge/migrant båd inden for et år?

Sådan er det bare - vi skulle have skudt
På Ekstra Bladets Facebook argumenter Michael B i den mest populære kommentar (151 likes), for at der er blevet skudt for lidt:

- Nu er det jo sådan, at danske politikere skal varetage danske interesser. Hvis det inkluderer, at løsne skud fra flåden, er det det der skal til.

- Vi kan ikke lade os oversvømme af nomader (det er jo ikke flygtninge) fordi en eller anden maxime, om det man har valgt at kalde menneskerettigheder, tilsiger, at vi skal lade vort nation gå til grunde for noget fortænkt vrøvl.

- Havde man skudt på de første både fra Afrika ville vi ikke have set de næste. Sådan er det bare

Mads Kastrup Men snart er godheden bevæbnet til tænderne

1 af 3 Det første fartøj i EUs Kystbevogtning er fra Finland, og er bestykket med et maskingevær. Screenshot fra frontex.europa.eu
2 af 3 
3 af 3 Det første fartøj i EUs Kystbevogtning er fra Finland, og er bestykket med et maskingevær. Foto: AP og screenshot fra frontex.europa.eu
160 kommentarer
Vis kommentarer