Meldte sig ud af Alternativet: Nu roser han Trump

Gør som Trump - giv penge (checks) direkte til borgerne og undgå økonomisk kollaps, lyder det fra Sikandar S, løsgænger i Folketinget

- Hvis vi skal sikre vores velstand og velfærd, er det afgørende at corona-krisen ikke ender i en økonomisk krise. Trump har løsningen: Borgerløn!

- Corona-krisen er først og fremmest en sundhedskrise, som vi som samfund står overfor.

Først kommer pandemi, så kommer finanskrise
- Regeringen viser rettidig omhu med de nødvendige sundheds- og sikkerheds-'corona-tiltag'.

- Håbet er at bekæmpe en endnu mere alvorlig sundhedskrise, som yderligere spredning af coronavirus kan resultere i.

Sådan indleder Sikanda Siddique, MF, ex-Alternativet, et brev til nationen! om måden vi kommer igennem coronakrisen på. For Sikandar synes nemlig de hjælpepakker regeringen har lagt frem er totalt indviklede at finde ud af -og derfor fortsætter hans brev således:

Folketingets opgave
- Corona-krisen er mere end en sundhedskrise. Økonomer og eksperter er allerede ude og italesætte en kommende finanskrise, der vil efterfølge pandemien.

- Økonomier og eksperter er uenige om krisens omfang, men enige om, at den uundgåeligt vil påvirke økonomien, og dermed vores velfærd.

- Det er derfor også folketingets opgave også at vise økonomisk rettidig omhu, og sikre at vi ikke kommer ud i økonomisk ruin, og fremtidig masse arbejdsløshed.

Indviklede hjælpepakker
- Mange borgere har svært ved at navigere rundt i de forskellige hjælpepakker. Hjælpepakkerne kommer heller ikke direkte alle borgerne til gode.

- Borgerløn er simpelt at forstå og vil sikre alle borgere en basal økonomisk tryghed. Ligeledes vil det sikre penge i omløb som skal sikre økonomien mod et kollaps.

- Jeg er normalt lodret uenig i Trump men med dette tiltag har Trump og kongressen fat i noget.

- Jeg vil derfor foreslå regeringen at indføre en “Borgerløn”, som garanterer alle, også de løst ansatte og enkelt person virksomheder en minimumsindtægt, og økonomisk mulighed for at omsætte borgerlønne i økonomien.

Statue foran Senatet i Washington. Senatorer har givet udtryk for, at en aftale er tæt på, skriver nyhedsbureauet AFP. Og selv om presset på politikerne for at få en hjælpepakke på plads er stort, er det endnu ikke lykkedes. Foto: Kevin Lamarque/Reuters Erhvervsnyheder - 23. mar. 2020 - kl. 20:07 Senatet mislykkes på ny med at få stor hjælpepakke i hus

Borgerløn - checks direkte til borgerne
- Borgerløn er et hurtigt og effektivt redskab til at sikre både den enkelte, og pengeomløb i samfundet, og dermed undgå økonomisk kollaps.

- I USA er Kongressen allerede ved at forhandle en hjælpepakke, der indeholder en midlertidig 'Basic universal income'.

- En 'midlertidig borgerløn, hvor der sendes checks direkte til alle borgerne for at sikre dem en grundløn, uden modregning i hvad de ellers tjener, og dermed undgå økonomisk kollaps.

-  Borgerløn er ikke alene en model for at opnå frie og meningsfulde liv, men afgørende for at vi ikke ender med en økonomisk krise, på grund af Corona-krisen, skrier Sikandar, men hvad tænker du?

 

 

1 af 2 
2 af 2 
189 kommentarer
Vis kommentarer