Mest undertrykt: Burka-kvinder eller blow-job-sælgere?

Video fra kampagnen mod sexkøb skaber debat. For hvorfor snakker to kvinder i burka om, hvor fedt det er at vise hud?

- Øhhh, synes ikke at jeg normalt er tyndhudet når det kommer til satire eller politik, men jeg forstår simpelthen ikke filmen.

- Hvis budskabet er, at man skal tage stilling til om man er for eller imod prostitution, er filmen bare dum og skudt helt forbi.

- Handler den om islam og muslimske kvinders forhold til egne kroppe og måske prostitution, er den endnu mere dum og også krænkende..

nationen 11-årig nybegynder: 500 hvis jeg skal tage din penis i munden

Spadserer på en meget tynd knivsæg
Sådan skriver Pernille K på HarDuTagetStilling-kampagnens Facebookside i en kommentar til en video af to burkaklædte kvinder, der taler om kvinder, der står og sælger sex på gadehjørnet.

- Det er ærgerligt at jeres budskab, hvad det så end er, drukner i en uigennemtænkt film som denne, skriver Pernille, og hun er ikke den eneste, der undrer sig:

- Okay, den kampagne spadserer på en meget tynd knivsæg mellem at fungere og at drukne i debat om nogen helt andre ting! Men... held og lykke med budskabet, skriver Cecillie og Sarah D er enig:

- Jeg følger altså godt med.

Testet blandt muslimer
- Og er ked af at det opfattes som en afsporing at påpege at videoens budskab er præcis det modsatte af jeres hensigt.

Kvinderne bag kampagnen skriver, at videoen - som du kan se ovenfor - er blevet sarkasme-testet hos muslimske mænd og kvinder, og de mener åbenbart også, at videoen bevæger sig på grænsen:

Undertrykkelsen i muslimske miljøer - men ikke på gadehjørnet
- Men de forstår ironien i, at man lige nu ønsker at begrænse ytringsfriheden og konstant diskuterer undertrykkelse i nogle muslimske miljøer, men på ingen måde diskuterer, hvordan undertrykkelsen foregår lige nede på gaden, hvor mænd kan samle kvinder op for en hundredekroneseddel og bestikke dem til at tilfredsstille deres seksuelle lyster.

- Det er dobbeltmoralsk, og ind imellem skal tingene sættes på spidsen, hvis man ønsker, at debatten skal trænge igennem mediemuren...

Ellers gider ikke medierne ikke skrive om det
- Og det lader til at være ved at ske, og måske i virkeligheden KUN fordi vi bevæger os på grænsen, for hvis vi bare snakkede om mænds sexkøb, så var der ikke mange medier, der gad at beskæftige sig med det, desværre..

- Men vi forstår... Og vi er klar til at forklare os, hvis det skulle blive nødvendigt, skriver kvinderne bag kampagnen, der gerne vil have et like fra dig på den her side, hvis du er enig i, at det skal være forbudt at købe sex i Danmark.

Hvad mener du - hvem er mest undertrykt - burka-kvinden eller blowjob-sælgeren?

57 kommentarer
Vis kommentarer