Mette F er for fremmedfjendsk: Sikandar vil ha’ Elbæk som statsminister

22 procent foretrækker Lars Løkke som statsminister, 28 procent synes Mette Frederiksen skal lede landet, men 32 procent foretækker 'en anden kandidat' Sikandar stiller op for Alternativet og synes Uffe Elbæk skal have chancen.

Uffe og Sikandar. Privatfoto
Uffe og Sikandar. Privatfoto
Følg nationen!

- Da Mette Frederiksen overtog stafetten fra Thorning havde jeg, ligesom mange andre fra venstrefløjen store forventninger.

- Mette Frederiksen var et nyt håb for hele venstrefløjen, der kunne samle et reelt regeringsalternativ. Mette var Danmarks Jeremy Corbyn.

- Sådan skulle det ikke gå.

En anden kandidat
- Oppositionens opbakning til Mette Frederiksens er reduceret i takt med Socialdemokratiets højredrejning, stramninger på udlændingeområdet og støtte til Dansk Folkeparti.

Sådan indleder Sikandar Siddique, folketingskandidat for Alternativet i Københavns Omegn et debatindlæg, han har forfattet efter at have læst om en Norstatt-måling, der viser, at 'Flest vælgere foretrækker hverken Løkke eller Mette Frederiksen som statsminister'

Den viser nemlig at 22 procent af vælgerne har Lars Løkke Rasmussen som deres foretrukne statsministerkandidat, mens 28 procent foretrækker Mette Frederiksen. Og at den tredje mulighed; nemlig ingen af de to - er mest populær. Hele 32 procent af de adspurgte foretrækker 'en anden kandidat'. Sikandar mener denne 'anden kanditat' kunne være Uffe Elbæk, og derfor fortsætter hans brev således: 

- Ved Folketingets afslutningsdebat forleden kunne Mette Frederiksens forslag ikke samle oppositionen.

Splittelse i rød blok: Mette F får den kolde skulder

Mettes nyfortolkning er upopulær
- Den socialdemokratiske nyfortolkning af humanisme, demokrati, lighed, frihed - og menneskeværd med generel støtte til ghettoplanen, ”tildækningsforbud”, strafskærpelse, forbud om fri bosættelse i socialt udfordrede områder mv., har skabt uoprettelige modsætninger til den øvrige opposition.

- Meningsmålinger viser nu, at flertallet af vælgerne hverken foretrækker Mette Frederiksen eller Lars Løkke, som Danmarks kommende statsminister. Lidt over en tredjedel foretrækker en 3 kandidat.  

Uffe kan måske samle flertal henover midten
- Endnu er kun Mette Frederiksen og Løkke statsministerkandidater, men måske der i oppositionens splittelse er en 3. vej?

- Et alternativt 3. alternativ ér Alternativt.

- En flerfarvet, grøn, lilla lyserød og orange alliance bag Uffe Elbæk kan måske tiltrække og samle flere forskellige flertal henover midten.

- Der er brug for en ny leder, der kan samle de politiske linjer i den kalejdoskopiske splittelse, på tværs af partier og fhv. alliancer.

Og taler i en anstændig tone
- Der er især et presserende behov for en anstændig og medmenneskelig tone i indvandrerdebatten, nu hvor både S og V konkurrerer om at være det mest indvandrerfjendske parti.

- Uffe Elbæk et det Alternative Alternativ. Han hár den nødvendige humant inkluderende, reflekterende og debatterende tilgang til både indvandre- og klimadebat og kán samle bred opbakning for sin politik.

Uffe har forstået det
- Uffe Elbæk er sandsynligvis den eneste danske politiske leder der har forstået, at ”vi er den første generation, der oplever konsekvensen af klimaforandringerne – og den sidste generation, der kan gøre noget ved det”, og derfor vil give naturen juridiske rettigheder.

- Det og meget andet i Alternativets humanistiske politik samler bredere politisk – end det splitter. Konturerne begynder at antage form, skriver Sikandar, men hvad tænker du?

 

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale