Mette til Løkke: I 2005 afviste jeg job til 1,25 i timen

Når Løkke står og siger, at det skal kunne betale sig at arbejde, skal han lige huske, hvordan det var da han selv sad i regering, lyder det fra Mette O

- I 2005 - under den borgerlige regering - var vi arbejdsløse pålagt at sende et vist antal ansøgninger indenfor et bestemt tidsrum.

- Jeg skrev langt flere end forlangt. Jeg søgte i hele landet: nordenfjords, Syddanmark og Bornholm, som jeg skulle som akademiker. Desuden sendte jeg også en enkelt ansøgning til Nuuk.

Kursus kursus kursus - men ingen job
- Det var kun få af mine ansøgninger, jeg fik svar på. Et af de svar, jeg fik, lød som følger: Beklager: men vi har fået over 200 ansøgninger.

- Der var også en række resultatløse jobsøgningskurser, jeg som arbejdsløs, skulle deltage i. De gav ingen job.

Så tilbød de mig job til 110 i timen
- Jeg fik så tilbudt et lavtlønsjob hos en af vore humanitære organisationer, Røde Kors eller Kirkens Korshær, som hverver. Lønnen, jeg fik tilbudt, var 110,00 kr. i timen.

- Det var den laveste timeløn, man kunne arbejde for dengang, hvis ikke man skulle ende på en lavere dagpengesats ved ny arbejdsløshed.

nationen Grædende Tina giver Løkke ret: Får 71 øre i timen ud af at arbejde

Sådan indleder Mette O et læserbrev om skrevet efter Lars Løkkes mange meldinger om, at det skal kunne betale sig at arbejde. Mette er sådan set ret enig med Løkke - men den måde han angriber den nuværende regering på bryder Mette sig ikke om. Jeg har sådan mistet at al respekt for Lars Løkke Rasmussen, når han siger, at det skal kunne betale sig at arbejde, skriver Mette i brevet, der fortsætter således:

Overskud ved arbejde: 1,25 i timen
- Jeg bor (og boede) i en sjællandsk provinsby og jobbet var i København.

- Jeg fik sat et regnstykke op af kursuslederne, og når transportudgifter var trukket fra, var fortjenesten under 200,00 skattepligtige kroner om måneden. 1 kroner og 25 øre i timen.

- Transporttiden var derudover på 3 timer, så jeg spørger bare: kunne dét betale sig?

- Jeg skulle jo bruge ti måneder til at spare op til et par sko!!

Har Løkke glemt hvordan det var i 2005?
- Hvor befinder Lars Løkke sig? Har han glemt lovgivningens konsekvenser fra den tid, han havde regeringsmagten, eller kendte han dem slet ikke??

- Kender han slet ikke den virkelige verden, skriver Mette, der sagde nej til jobbet i København, fik vikararbejde på en nærliggende skole, og siden endte med fleksjob på et 10-klasse-center.

I dag er hun folkepensionist.

Hvad mener du? Og hvor meget skal der være i forskel på arbejde vs dagpenge/kontanthjælp, for at du gider arbejde?

 

 

189 kommentarer
Vis kommentarer