Microsoft-direktør svarede aldrig: Så fandt Erik selv en løsning

Lige nu er der mange, der bøvler med deres Windows, der pludselig opdaterede sig selv. Erik H fandt en løsning

- Jeg har set læserbrevet af L. Bulow med overskriften 'Groft Windows-overgreb i Nationen 23/6

- Jeg vil gerne fortælle vedkommende, at jeg selv har haft problemet med Windows 'virusangreb' i form af tvangsinstallering af Windows 10, på min pc.

 

Enkelt at stoppe 'svineriet'
Sådan skriver nationens! Erik H i et læserbrev til nationen! om de udfordringer mange - måske især ældre danskere - oplever med deres PC og Windows. Ekstra Bladet har skrevet om problemet for nogle uger siden, men Eriks brev er så sødt, at vi lige tager en tur mere:

Teknologi Forbrugerrådet til Microsoft: Windows 10-kaos er en kæmpe ommer

- Jeg vil gerne oplyse L. Bülow om, at der faktisk er en ganske enkel måde at stoppe dette svineri på, nemlig at downloade et program der hedder GWX Control Panal Monitor.

- Dette program er ganske gratis, og helt uskadeligt.

Det burde være frivilligt
- Allerede inden Ekstra Bladets journalist Heine Jørgensen havde artiklen med Microsofst tvangsinstallation af Windows 10 havde jeg selv nogle dage forinden fundet det omtalte program på nettet, og til min store tilfredshed virkede det og virker stadig

- Jeg og mange andre føler, at Windows begår et overgreb på ens private ejendom, når man som bruger ikke kan fravælge at installere Windows 10.

Skrev til direktøren - som ikke svarede
- Der skulle i stedet være mulighed for at tilvælge Windows 10 opgraderingen.

- Jeg skrev til direktøren hos Microsoft der var med i artiklen, (jeg huske ikke hans navn) men fik ikke svar, hvad jeg dog heller ikke havde regnet med, skriver Erik, der dog kan finde Microsofts forklaring her:

Hvad med dig? Har du - eller nogen du kender - problemer med Windows?

Eriks råd er sendt videre til L. Bülow, men du kan se andre gode råd om Windows-opdateringen fra rare og dygtige læsere her:

Læsernes egne tips

Læserne har delt flere tip til, hvordan de mener, man kan løse problemet med, at Windows 10 automatisk lægges på computere.

En meget anbefalet mulighed er at installere et af de programmer, der gør det muligt at forhindre opgraderingen. Fx Ultimate Outsider eller Never 10. En beskrivelse på dansk kan læses her.

En metode til at gøre det samme - uden at installere software - findes her (på engelsk, red.).

ADVARSEL: Ekstra Bladet har ikke haft mulighed for at teste og efterprøve ovenstående råd - det er derfor på egen risiko at bruge de beskrevne løsninger.

Microsoft: Derfor installeres Windows 10 i baggrunden

Hos Microsoft Danmark erkender firmaets danske Windows-chef, Martin Thorning Hansen, at der er sket en markant ændring hos brugerne af Windows 7 og 8:

- Vi har ændret Windows 10 til at være en anbefalet opgradering. Det har været planen længe.

- Hvorfor sker det lige nu?

- Siden 29. juli sidste år har vi set, hvilke enheder der fungerer sammen med Windows 10 og lært meget af det. Derfor tør vi godt lukke op for, at alle kan få Windows 10 uden at skulle være nervøse for det.

- Windows 10 er derfor flyttet fra at være et gratis tilvalg nede i startlinjen til, at styresystemet nu er en anbefalet opgradering til det styresystem, du har.

- Hvis man tjekker, hvilke opdateringer, der kommer nu, står Windows 10 også tydeligt på listen. Det er ikke gemt inde i andre servicepakker eller under andre navne.

- Så hvis man normalt siger ja til at installere sikkerhedsopdateringer på sin computer uden at tjekke indholdet nærmere, så bliver Windows 10 også installeret?

- Ja, der kommer ikke særlige advarsler om, at nu installeres Windows 10. Det står på listen sammen med de andre opdateringer i Windows Update.

- Hvordan har I fortalt kunderne om det?

- Vi har informeret via vores normale kommunikationskanaler om, at vi ændrer Windows 10 til at være en anbefalet opdatering.

- Hvornår har I gjort det?

- Vi meldte det ud til pressen. Det gjorde vi i november. Og beskeden var ude igen i en blog her i år.

- Det er nyt for mig og også for flere brugere, at det her sker. Kunne I have råbt noget højere op - det virker ikke som om, at budskabet er kommet hele vejen rundt?

- Jeg tænker i hvert fald, at vi skal kigge på den feedback, vi får nu og se, om der er nogle ting i vores kommunikation, vi skal have ændret fremover.

- Og selvfølgelig er der nogen, som vil blive ramt uheldigt af det og bliver frustreret over det. Men jeg tror ikke, at de bliver frustreret over Windows 10.

- Der er nogen, der ikke er klar til Windows 10. Så selv hvis de ikke synes, at Windows 10 er dårligt, giver det jo dem en masse bøvl?

- Helt sikkert. Og der vil også være nogen, hvor der et program, som ikke virker. Men for størstedelen vil det fungere og være mere sikkert med Windows 10.

- Hvis man nu gerne vil slippe for, at Windows Update automatisk tager Windows 10 med - hvordan slår man så det fra?

- Man skal slå automatiske opdateringer fra i Windows Update, og derefter skal man så til at vælge opdateringerne, efterhånden som de kommer frem i Windows Update.

- Men jeg vil af sikkerhedsmæssige årsager anbefale, at man enten går ind at tjekker meget ofte. Eller bedst alt vælger at bruge Windows 10, så hurtigt som det er muligt.

Læsernes egne tips

Læserne har delt flere tip til, hvordan de mener, man kan løse problemet med, at Windows 10 automatisk lægges på computere.

En meget anbefalet mulighed er at installere et af de programmer, der gør det muligt at forhindre opgraderingen. Fx Ultimate Outsider eller Never 10. En beskrivelse på dansk kan læses her.

En metode til at gøre det samme - uden at installere software - findes her (på engelsk, red.).

ADVARSEL: Ekstra Bladet har ikke haft mulighed for at teste og efterprøve ovenstående råd - det er derfor på egen risiko at bruge de beskrevne løsninger.

1 af 2 
2 af 2 
157 kommentarer
Vis kommentarer