Midt i klimakrise: Frankrig vil bygge seks nye atomreaktorer

Frankrig har udskudt målsætningen om at 'kun' 50 procent af landets elekticitet skal komme fra a-kraft i ti år. Så derfor vil regeringen bygge nye reaktorer.

- Unødvendigt at kommentere.

Sådan skriver kernekraft-modstanderne bag Facebook-siden Fermes-les (Luk dem) i et opslag om den franske regerings planer om at få tre nye atomkraftværker med ialt seks reaktorer. Et opslag der har fået 20 vrede smileys.

15 år til med masser af a-kraft
Ifølge avisen Le Monde har Macrons regering nemlig bedt det franske elektricitetsvæsen EDF om at planlægge opførelsen  6 nye EPR-reaktorer (European Pressurized Reactor), som er udviklet i Frankrig på grundlag af erfaringer med de eksisterende 58 reaktorer.

De første to EPR på hver 1750 MW er i drift i Kina, og to er på vej i Europa, skriver MITs Technologyreview, og EDF lagde dagen efter atomnyheden en video på Facebook, om hvor grønne de er, og hvor meget atomkraft betyder for Frankrig. En video, som Angie R synes er helt misforstået:

Jeg vil ikke dø endnu
- Siden hvornår er kernekraft blevet grønt?

- Tjernobyl !! Husk hvad der skete der!

- Hvis i bygger en reaktor sætter i tusinder af liv i fare, hvis der sker nedsmeltning på grund af jeres uansvarlighed og grådighed som virksomhed.

- Jeg vil ikke dø endnu, og mine børn heller ikke, skriver Angie R, således, mens den danske forening for kernekraft REO  - dem som demonstrerede FOR kernekraft på Rådhuspladsen i København for tre uger siden - glæder sig:

- Den tidligere socialistiske regering besluttede, at andelen af el fra kernekraft skal sænkes fra ca. 75% til ca. 50% inden 2025, hvilket senere er skubbet til 2035, skriver, REO således i deres seneste nyhedsbrev, men hvad tænker du om de franske planer?

Kernekraft er nødvendig, hvis vi skal have en stabil og fossilfri energiforsyning, skriver Moderaterna, Sveriges næststørste parti. Arkivfoto nationen Sveriges næststørste parti: Atomkraften skal tilbage

1 af 3 
2 af 3 Frankrig har 19 atomkraftværjer med i alt 58 reaktorer i dag. De producerer cirka 70 af landets el, men da 19 af dem skal udfases pga alder, vil man nu bygge seks nye. Arkivfoto: AP
3 af 3 
365 kommentarer
Vis kommentarer