Mild straf til 22-årigt voldtægtsoffer: Slipper for piskeslag

Den 22-årige hollænder Laura har siddet fængslet i Qatar siden marts, fordi hun blev voldtaget. I dag faldt dommen - bøde, udvisning og 1 års betinget fængselsstraf - men ingen piskeslag

- Nogle af kommentarerne i den her tråd er typisk vestligt arrogante.

- Skrevet af folk, der mener ar regler, love, vaner og principer i alle lande, skal indpasses til den vestlige måde at leve på.

- I må forstå, at folk er forskellige, og - uden at jeg siger, at denne sag er håndteret korrekt - at Qatar har ret til at dømme folk, som det passer dem.

Manden skal have 140 piskeslag
Sådan skriver Zubin Varian i en kommentar på Al-Jazeera.com, der nu kan fortælle, at den 22-årige hollænder Laura, der har siddet fængslet for ikke-ægteskabelig sex siden marts, hvor hun anmeldte en voldtægt, slipper med et års betinget fængsel, 3 års prøvetid, en bøde cirka 5000 kr og udvisning af Qatar. 

Se også: Laura blev voldtaget på ferie: I dag får hun sin straf

Manden, der efter Lauras mening voldtog hende efter at have hældt noget bedøvende i hendes drink på en natklub, slap ikke så billigt. Ifølge Al Jazeera skal han have 100 piskeslag for at have haft sex med en kvinde, han ikke er gift med - og 40 slag for at have været beruset på et offentlig sted.

Lauras mor: Taknemmelig
- Oh gosh. Gudskelov og tak for, at hun nu bliver sendt tilbage.

- Det må have været et mareridt for Laura, og jeg ønsker god bedring af hele mit hjerte, skriver Marie:Contrary på Al-Jazeera, og Lauras mor - der sidder hjemem i Holland - takker lige nu alle, der deltog i #freelaura-kampagnen på nettet:

- Jeg er så taknemmelig, siger hun til rtlnieuws.nl

BBC kan oplyse at 45 mennesker er blevet idømt piskeslag for sex udenfor ægteskab i Qatar i årene 2009-2011.

Men hvad mener du? Kan man kritisere et land, der har en anden slags lovgivning end har?

176 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere