Mild straf til 22-årigt voldtægtsoffer: Slipper for piskeslag

Den 22-årige hollænder Laura har siddet fængslet i Qatar siden marts, fordi hun blev voldtaget. I dag faldt dommen - bøde, udvisning og 1 års betinget fængselsstraf - men ingen piskeslag

- Nogle af kommentarerne i den her tråd er typisk vestligt arrogante.

- Skrevet af folk, der mener ar regler, love, vaner og principer i alle lande, skal indpasses til den vestlige måde at leve på.

- I må forstå, at folk er forskellige, og - uden at jeg siger, at denne sag er håndteret korrekt - at Qatar har ret til at dømme folk, som det passer dem.

Manden skal have 140 piskeslag
Sådan skriver Zubin Varian i en kommentar på Al-Jazeera.com, der nu kan fortælle, at den 22-årige hollænder Laura, der har siddet fængslet for ikke-ægteskabelig sex siden marts, hvor hun anmeldte en voldtægt, slipper med et års betinget fængsel, 3 års prøvetid, en bøde cirka 5000 kr og udvisning af Qatar. 

nationen Laura blev voldtaget på ferie: I dag får hun sin straf

Manden, der efter Lauras mening voldtog hende efter at have hældt noget bedøvende i hendes drink på en natklub, slap ikke så billigt. Ifølge Al Jazeera skal han have 100 piskeslag for at have haft sex med en kvinde, han ikke er gift med - og 40 slag for at have været beruset på et offentlig sted.

Lauras mor: Taknemmelig
- Oh gosh. Gudskelov og tak for, at hun nu bliver sendt tilbage.

- Det må have været et mareridt for Laura, og jeg ønsker god bedring af hele mit hjerte, skriver Marie:Contrary på Al-Jazeera, og Lauras mor - der sidder hjemem i Holland - takker lige nu alle, der deltog i #freelaura-kampagnen på nettet:

- Jeg er så taknemmelig, siger hun til rtlnieuws.nl

BBC kan oplyse at 45 mennesker er blevet idømt piskeslag for sex udenfor ægteskab i Qatar i årene 2009-2011.

Men hvad mener du? Kan man kritisere et land, der har en anden slags lovgivning end har?

176 kommentarer
Vis kommentarer