Millionregning: Prisbelønnet nyt hospital ramt af svamp

Det kun fire år gamle psykiatrisygehus i Aabenraa er ramt af skimmelsvamp, og stuer og kontorer er ubrugelige. Nu skal regionen finde ni mio. for at udbedre skaderne

Region Syddanmark har formået at bygge et helt nyt sygehus, der i kraft af arkitekturen er i stand til at skabe de trygge rammer, som psykisk syge og sårbare har behov for, lød det i 2016, da man modtog en arkitekturpris. Foto: RegionSydDanmark
Region Syddanmark har formået at bygge et helt nyt sygehus, der i kraft af arkitekturen er i stand til at skabe de trygge rammer, som psykisk syge og sårbare har behov for, lød det i 2016, da man modtog en arkitekturpris. Foto: RegionSydDanmark
Følg nationen!

- Så skete det igen og igen.

- Hvor er rådgiverne, der har modtaget milioner i honorar for at sikre kvaliteten.

- Er klimaskærmen, fugernes kvalitet, etc. under rådgivernes værdighed mht kontrol af materialer og korrekt udførelse.

- Det er vel ikke første gang et sådant byggeri opføres .

Deprimerende - hvad med alle eksperterne?
Sådan skriver Erik P i en kommentar på jv.dk om det fire år gamle psykiatrisygehus i Aabenraa, der er ramt af skimmelsvamp. Tre års undersøgelser indikerer ifølge avisen, at svampen skyldes utætte fuger i cirka 500 vinduer, og nu skal regionen bruge ni mio kr på at ordne problemet. Og Erik P. er ikke den eneste, der undrer sig over  den slags udgifter på et fire år gammelt sygehus:

Fyr de ansvarlige
- Hvor er det bare trist og deprimerende, at vi trods al den ekspertise, der er til rådighed ikke formår at bygge kvalitetsmæssig og løbende kontrollere og følge op på afvigelser, skriver Anne L i en anden kommentar, og Keki P synes sagen er rigtig alvorlig:

- De ansvarlige skal fyres på stedet, skriver Keki.

Byggeriet med de store glasarealer
RegionSydDanmarks hjemmeside kan man læse, at byggeriet - der med store glasarealer, der skaber gennemsigtighed for både patienter og medarbejdere, og som gør, at patienterne aldrig er langt fra naturen - sammen med Aabenraa Statsskole vandt Aabenraa Kommunes Arkitekturpris 2016.

- Det glæder os, at så mange har stemt på vores nye psykiatriafdeling, da dette vidner om, at byggeriet kan skabe de trygge rammer, som psykisk syge og sårbare har behov for.

- Vi oplever også, at de lyse rammer gør rigtig meget godt for både vores patienter og vores medarbejdere, sagde en oversygeplejerske fra Psykiatrisk Afdeling Aabenraa dengang til hjemmesiden, men hvad siger du?

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU