Min lortefar får kontanthjælp og sender 12.000 til sit hjemland hvert år

- Vi har aldrig været på ferie, og min far - som er på kontanthjælp - sender 1000 kr. hver måned til sit hjemland, lyder det fra en desperat 16-årig dreng i et nødråb til BørneTelefonen og Børns Vilkår

En 16-årig dreng er vred over, at han og familien aldrig har været på ferie, fordi hans far (som er på kontanthjælp) bruger pengene på at sende 1000 kr. til sit hjemland hver måned.
En 16-årig dreng er vred over, at han og familien aldrig har været på ferie, fordi hans far (som er på kontanthjælp) bruger pengene på at sende 1000 kr. til sit hjemland hver måned.

- Lad mig starte med at skrive det ligeud. Min far er syg i hovedet.

- I dag da jeg spiste mad, diskuterede jeg med min mor om, at vi aldrig har været på ferie, og at han sender for mange penge til udlandet, selvom han er kongen af betonblokken og kontanthjælp.

Sender 1000 kr. ned til sit hjemland hver måned
Sådan indleder en 16-årig dreng et brev til BørneTelefonen/Børns Vilkårs brevkasse - et brev, der har overskriften 'Min far er syg i hovedet'. I brevet fortæller drengen, at stemningen i hjemmet ikke er spor rar, og at han er så desperat, at han overvejer at stikke af.

Og i det svar, som Børns Vilkår kommer med, bliver han opfordret til at søge mere anonym hjælp via telefonen og evt. senere bede en lærer eller kommunen om at hjælpe. Du kan læse mere af svaret til drengen nedenfor. Hans brev om sin 'syg-i-hovedet-far' fortsætter nemlig således:

- Han er sygt doven og udnytter staten sygt meget.

- Han har næsten ingen penge, men han sender 1000 kr. ned til sit hjemland hver måned uden grund.

Kan ikke skride - jeg elsker min mor
- Jeg er desperat efter hjælp, men jeg kan ikke skride eller stikke af, da jeg elsker min mor.

- Min mor har altid været der for mig, og selvom jeg nogle gange tænker over at skride fra betonblokkene så kan jeg ikke, for min mor er den bedste mor i hele verden, selvom jeg ikke kan sige det til hende, da jeg føler, at det er sygt pinligt.

Mit lorteliv
- Har haft selvmordstanker pga mit lorteliv. Ved slet ikke, hvad jeg skal gøre - er megabange for at forlade min mor.

- Jeg elsker hende sygt meget, og det gør ondt, at hun ikke bliver betragtet som en kvinde til sin egen mand.

- Altså min lortefar, skriver den desperate dreng, der slutter med at undskylde for manglende kommaer. Men det skal han ikke tænke på, lyder svaret fra Børnetelefonen:

- Kære du. Tusind tak for dit brev. Du behøver ikke undskylde for, at du ikke har sat kommaer.

Vigtigt at skrive hvad man føler
- Nogle gange er det mere vigtigt at få skrevet ned, hvad man oplever, frem for at tænke på, om det lige er helt rigtigt skrevet alt sammen.

- Det er supergodt gået, at du har fået skrevet det hele ned, og det er nemt at forstå, hvad du har skrevet.

- Dit brev fortæller om en barndom og ungdom, som lyder meget hård, og jeg kan virkelig godt forstå, at det er blevet for meget for dig.

- Du skriver, at du er desperat efter at få hjælp, og at du ikke kan skride eller stikke af. Jeg er helt enig – du har brug for hjælp, og det er sjældent en god løsning at stikke af.

Du skal sige det højt
- Samtidig elsker du jo din mor og søster højt –hvilket jeg er fuldstændig sikker på, de godt kan mærke -  og har ikke lyst til at forlade dem. Derfor håber jeg virkelig, at du kan finde mod til at fortælle, hvad der sker hjemme hos jer. Det er vigtigt, at du begynder at sige højt, hvordan du har det, skriver Børnetelefonen, der tilbyder anonym hjælp og rådgivning på tlf nr. 116 111 (ja, der er kun seks tal i deres telefonnummer), og de skriver, at man kan ikke se på telefonregningen, at man har ringet eller sms’et til 116 111.

127 mio. dollars fra Danmark til Libanon
De seneste tal fra FN (2017) viser, at der blev sendt 10-12 mio. dollars fra Danmark til både Iran og Irak i 2017.
32 mio. dollars blev sendt fra Danmark til Nigeria, 48 mio. dollars fra Danmark til Pakistan i 2017, og hele 127 mio. dollars røg til Libanon. Der er ikke tal for Somalia, men nationen! har fået opkald fra en herboende somalier fra Nørrebro, der bad os undersøge omfanget af de overførsler. De tal findes som skrevet ikke, men hvad tænker du?

 

1331 kommentarer
Vis kommentarer