Mine 15.000 kr er åbenbart ikke gode nok

Morten vil gerne holde ferie i Danmark i år - og han vil også gerne købe sine varer i Danmark frem for i Tyskland. Han tror, corona kan ende med at blive en god forretning for Danmark

Hvorfor klager sommerhusudlejere over, at tyske turister bliver væk - når vi er mange danskere, der gerne vil holde ferie i Danmark, spørger Morten. Arkivfoto: Claus Bonnerup
Hvorfor klager sommerhusudlejere over, at tyske turister bliver væk - når vi er mange danskere, der gerne vil holde ferie i Danmark, spørger Morten. Arkivfoto: Claus Bonnerup

- Må indrømme, at jeg er lidt - for ikke at sige meget - uforstående over den klynk, der kommer fra udlejere af danske sommerhuse.

- Det er, som om de kun synes tyskernes euro er gode penge.

Frygt for massekonkurser

- Jeg er parat til at leje et sommerhus på Fanø en uge og tage en anden uge et sted længere oppe på vestkysten, og det ved jeg, at der er en del andre danskere, der også er. Mit budget er 15.000.

- Men alligevel sidder jeg med en følelse af, at de penge jeg vil betale i leje ikke er lige så gode som de euro tyskerne vil lægge?

Mange vil hellere holde ferie i Danmark
Sådan lød det i går i nationen!-telefonen fra Morten S, der har gået og strikekt et coronaregnestykke sammen, efter at han læste om Kvickly i Tønder, der har hundreddoblet salget af Nutella, efter at den dansk-tyske grænse blev lukket.

Købmand: Nutella-salg eksploderer

- Jeg vil mene, at mange danskere nu vil holde ferie i Danmark.

- Dels fordi vi jo ikke kan eller tør rejse til andre lande. Og dels fordi vi gerne vil støtte vores eget lands økonomi.

Jylland er bedre end Grækenland
- Jeg vil i en krisesituation hellere bruge mine penge i Jylland end i Grækenland, og måske kan det faktisk ende med at blive en god forretning for Danmark, hvis flere bliver hjemme - og flere køber deres Nutella i Danmark, lød det fra Morten, der også mener, at de mere end ti milliarder kroner, der grænsehandlet for hvert år, gør mere gavn i en dansk købmands kasseapparat end i en grænseshop, men hvad tænker du?