Annonce:
Annonce:

Minister forklarer fattig pensionist: Derfor betaler man hos tandlægen

Forleden fortalte Jo, der har 2900 kr at leve for pr måned, at mange bliver væk fra tandlægen, fordi det er dyrt. Nu fortæller sundhedsministeren, at hun også kender nogen, der synes det er dyrt at gå til tandlægen

Annonce:
Følg nationen!

- Det skyldes i bund og grund historiske årsager og en overordnet politisk prioritering.

- Og hvis vi havde uanede penge at gøre godt med, ville jeg også gerne gøre det billigere at gå til tandlægen, men det er der desværre nok ikke udsigt til.

Sådan svarer sundhedsminister Sophie Løhde på spørgsmålet ' Hvorfor skal det koste penge at gå til tandlægen?'.

Ikke råd til tandlæge: Lone fandt bidetangen frem

80 procent vil gøre tandlæsebesøg gratis
På nationen! har mere end 20.000 læsere de sidste to dage svaret på spørgsmålet, og her tegner der sig et stort flertal for, at tandlægebesøg skal være gratis ligesom alle andre sygdomme.

Annonce:

Fattige bliver væk
Tal fra Danmarks Statistik viser, at forbruget af tandlægeydelser er næsten 70% lavere blandt danskere i lavindkomstgrupperne, end det er blandt resten af befolkningen. Og Jo, førtidspensionist med 2900 kr i rådighedsbeløb om måneden, har skrevet til sundhedssystemet, at hun godt kan forstå at nogen bliver væk. men hvad siger ministeren til, at mange bliver væk, fordi de føler at de ikke har råd?

Ærgerligt - men så kan de søge tilskud
- Det er rigtig ærgerligt, men det hænger måske sammen med, at mange ikke ved, at der faktisk er nogle muligheder for at få et særligt tilskud til tandbehandling, hvis man af bestemte årsager ikke har råd.

- Hvis man f.eks. har store udgifter til tandpleje på grund af et kræftforløb, hvor en strålebehandling i hoved- eller halsområde har givet tandproblemer, så kan man få reduceret egenbetalingen.

- Pensionister kan også søge et særligt helbredstillæg, og kontanthjælpsmodtagere har også mulighed for ekstra økonomisk hjælp, siger ministeren, og tilføjer, at hun også kender nogen, der synes det er dyrt at gå til tandlægen.

 

Til grin med 98 kr i tilskud: Pensionist-tand koster altså 1300

Annonce:

Hjemme hos Jo giver svarene dog ikke rigtig mening - især fordi Jo netop er blevet kontaktet af Køge Hospital, der ikke har tid til at undersøge hende for psoreasis-gigt.

- Men så kan de henvise mig til et privathospital, der kan tage mig en søndag, og det er da en fantastisk service.

- Men hvorfor er skal man så selv slås med sygdomme i tænderne, siger Jo.

Hvad synes du? Er det en god forklaring ministeren kommer med - og synes du, der skal være gratis at gå til tandlægen?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: