Annonce:
Annonce:

Minister om høje varmeregninger: Alvorligt

Der er 100.000 danske husstande med pensionister, der får tilskud til varmeregningen. Og de kan bare ringe til Udbetaling Danmark, hvis de får en regning, der er meget højere end normalt

Regeringen følger stigningen i energipriser og vurderer løbende, om det er nødvendigt med ekstra tiltag, så danskerne har råd til at tænde for varmen. Arkivfoto: Jens Dresling
Regeringen følger stigningen i energipriser og vurderer løbende, om det er nødvendigt med ekstra tiltag, så danskerne har råd til at tænde for varmen. Arkivfoto: Jens Dresling
Annonce:
Følg nationen!

- Regeringen ser på situationen med største alvor.

- Selvfølgelig skal der være råd til at sætte varme på, nu hvor kulden sætter ind.

- Og det skal ikke være frygten for en ubetalelig ekstraregning, der holder lyset slukket i de mørke timer.

Regeringen følger situationen tæt
- Derfor følger regeringen også situationen meget tæt – både herhjemme og på EU-niveau - og vi vurderer løbende, om det er nødvendigt med ekstra tiltag.

Sådan lyder det i dag fra Dan Jørgensen, klima- og energiminister, til nationen! om de stigende energipriser, der lige nu sender chokbølger gennem Europa. Og Danmark.

Energichok: 'Forbered dig på dyr vinter'

Annonce:

Man kan få omregnet sit varmetillæg
Varme - og elregninger kan nemlig stige op mod 30 procent, og nationen! har også spurgt Udbetaling Danmark, hvad de cirka 100.000 pensionist-husstande, der modtager varmetillæg, kan gøre, hvis deres økonomi braser sammen pga. af en varmeregning. Og de kan bare ringe, lyder det:

- På nuværende tidspunkt har vi ikke en oplevelse af, at det er spørgsmål, som fylder meget hos borgerne.

- Vi oplever ikke en stigning i spørgsmål om forventelige øgede varmeudgifter.

- Varmetillæg beregnes over tre år. Betyder det, at en kommende stigning i varmetillægget bliver et slags gennemsnit af de seneste tre års regninger og dermed ikke rækker særlig langt ift. den nuværende stigning på varmeregningerne?

Vi starter bare en ny aconto-periode
- Nej, borgerne kan kontakte Udbetaling Danmark og få omregnet deres varmetillæg, hvis de får en stigning i varmeudgiften, f.eks. i forbindelse med deres løbende aconto-opkrævninger.

- Borgerne vil i den forbindelse skulle starte på en ny aconto-periode, hvor de herefter skal indsende varmeregnskaber for de følgende tre år, skriver Udbetaling Danmark til nationen!.

Så meget kan du få i varmetillæg

Du kan søge om varmetillæg, hvis du er folkepensionist eller tilkendt førtidspension før 2003, uanset om du er lejer eller ejer.

Udbetaling Danmark beregner, hvor meget du kan få i varmetillæg ud fra dine varmeudgifter de sidste tre år og din personlige tillægsprocent.

Du kan få dækket den del af dine varmeudgifter, der er større end:

5400 kr. om året, hvis du er enlig (2021)

8100 kr. om året, hvis du er gift/samlevende (2021)

Du kan dog kun få dækket varmeudgifter op til 22.500 kr. om året (2021). Er I mere end to voksne i husstanden, sættes maksimum op med 6700 kr. (2021) pr. person over 18 år ud over jer to.

Kilde: Borger.dk

Annonce:

OBS: Er du en af dem, der modtager varmetillæg fra Udbetaling Danmark, må du gerne skrive på denne mail og fortælle, hvad de stigende energipriser betyder for din økonomi.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Lyt til Ekstra Bladets politiske podcast 'Ingen Kommentarer' herunder eller i din podcastapp. Det nyeste afsnit handler om Pernille Skippers barsel og om politikere, der ikke møder op til samråd og udvalgsmøder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: