Minister truer Flixbus: Ret ind eller luk

Fra i dag af må Flixbus og andre fjernbusser kun sælge hvertandet sæde. Det er resultatet af et møde mellem transportministeren og Flixbus i lørdags.

I Jylland har Midttrafik et maksimum på 25 personer i busserne, og DSB sælger kun 50% af deres pladsbilletter. Hos Flixbus fyldte man åbenbart bare op bagfra, og det vil ministeren nu have stoppet. Privatfoto
I Jylland har Midttrafik et maksimum på 25 personer i busserne, og DSB sælger kun 50% af deres pladsbilletter. Hos Flixbus fyldte man åbenbart bare op bagfra, og det vil ministeren nu have stoppet. Privatfoto
Følg nationen!

- Jeg blev faktisk ret fortørnet over at se billederne med fyldte Flixbusser. Jeg syntes, at vores opfordringer om at undgå trængsel i den kollektive trafik har været ret klare og velbegrundede.

- Undgå smittespredning - følg sundhedsmyndighedernes anbefalinger

Chok i Flixbus: Havde ikke lyst til at sætte sig

Påbuddet gælder fra i dag
Sådan lyder det nu fra transportminister Benny Engelbrecht, der fredag reagerede hurtigt på billederne og beretninger fra en ret så fyldt Flixbus, der kom på bl.a. nationen! fredag eftermiddag.

Ministeren meddelte at han ikke var tilfreds med selskabets måde at fylde op på, og efter et møde med selskabet som foregik via internet i løbet af weekenden, har han i dag bedt sundheds- og ældreministeren om at udstede en bekendtgørelse om tilladt maksimalbelægning i fjernbusserne.

- Herefter må fjernbusserne på intet tidspunkt være mere end halvt fyldte. Påbuddet gælder fra i dag.

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen

Deres tilladelse kan blive inddraget
- Jeg går selvfølgelig ud fra, at fjernbusserne overholder påbuddet, men hvis de mod forventning ikke gør, så vil deres tilladelse til at drive fjernbuskørsel blive inddraget, siger Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Også blandt de mere end 25.000 læsere, der deltog i debatten her på siden, var der fortørnelse over de fyldte busser. Fire ud fem, svarer således, at de heller ikke var trygge, ved at sidde ved siden af en anden i en bus for tiden.

nationen! bad i fredags Flixbus kommentere billederne af den fyldte bus - de er stadig ikke vendt tilbage.

Lottes armbind: Bliv to meter væk

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind