Mit dyrehjerte er gået i 1000 stykker: Har ministeren et hjerte?

Tusindvis af danskere opfordrer nu Esben Lunde Larsen til at give italienske A-Iceberg lov til at rejse hjem.

Havd mente Esben Lunde Larsen, da han for 6 uger siden skrev, at A Iceberg skal hjem til Italien? Foto: Privat:Jens Dresling
Havd mente Esben Lunde Larsen, da han for 6 uger siden skrev, at A Iceberg skal hjem til Italien? Foto: Privat:Jens Dresling

- Mit dyrehjerte går i tusinde stykker og jeg bliver så bedrøvet, når jeg hører og ser hvordan de stakkels hunde - som politiet fjerner fra deres trygge hjem og familier - bliver interneret i små bokse i måneder og år.

- De har jo næsten ingen menneske kontakt og er kun berettiget til 15. min daglig kontakt.

- Hvis ikke hundene var ødelagte, så bliver de det, af den ubarmhjertige behandling som vores myndigheder udsætter dem for.

Må ikke have kontakt til sin ejer
- Hundene er isoleret og må ikke have kontakt til deres ejere. Men hunde er ikke solitære dyr og fungerer ikke alene og forladt.

- Derfor ser vi igen og igen, hunde der kommer ud efter måneders indespærring, som er håndsky, lyssky, har mistet muskelmasse, har fedtet pels og har tabt sig meget.

- Det er himmelråbende og helt uacceptabelt, at myndighederne igen og igen overtræder dansk dyreværnslov, samt EUs kæledyrs direktiv.

Se også: Esben Lunde skærer igennem: A Iceberg skal hjem til Italien

Underskriftindsamling passerer 9500
Sådan skriver Benedikte B., der er en af de cirka 10.000 danskere, der ikke har glemt, at Danmark først tillod den italienske hund A-Iceberg at rejse ind i landet - og siden fængslede den, fordi den har den forkerte race. Hunden sidder nemlig stadig et for ejeren ukendt sted og venter på at folketinget skal stemme ja, til den lov som hunde-minister Esben Lunde lovede at fremsætte, når politikernes sommerferie er slut. Men hvorfor skal hunden vente, spørger Benedicte:

-  Det er mit håb, at vi meget snart få en ny fødevareminister, der går ind for, at alle hunde i Danmark har de samme rettigheder, uanset race.  Da vores nuværende fødevareminister Esben Lunde Larsen siger/lover mere end han holder og tydeligvis intet hjerte har for hundene.

Mener ministeren det han siger?
- I sagen med den italienske hund A-ICEBERG, sagde og lovede han, at hun skal hjem til Italien, men der er jo ikke sket mere i sagen og hun står stadig i en mørk boks på et dansk internat.

- Hvis han mener det han siger, så kan det jo ikke være så svært at få hunden sendt hjem til Italien.

- Det er så synd for den stakkels ejer og hunden, at den danske regering skal ødelægge hans elskede hund, skriver Benedicte, og Henriette H tilføjer - i et andet brev - hun også gerne ville have en minister, der ikke står i spidsen for 'statsautoriseret dyremishandling':

Ejeren er jo parat til at rejse med det samme
- Det kan ikke være rigtigt at hunde der fjernes pga. hundeloven skal sidde på internat i måneder ja år før der sker noget i sagen. Det er statsautoriseret dyremishandling.

- A-iceberg blev anbragt på internat d. 6 juni, så hvis hun skal være der indtil lovændringen er stemt igennem og træder i kraft, er der stor risiko for at hun når at tage skade psykisk.

- Hun har kun menneske kontakt et kvarter om dagen, samtidig er hendes ejer dybt ulykkelig, savner sin hund og er selvfølgelig meget bange, for hvad alt dette ender med.

- Vi er alle uforstående over for, at sagen skal være så omstændig, når ejeren er parat til at rejse tilbage til Italien med A-Iceberg, med det samme, hvis hun bliver løsladt, skriver Henriette, men hvad tænker du?

Skal A-Iceberg have lov til at rejse hjem nu - eller skal det vente, til politikerne kommer fra ferie?

 

Hvornår skal A Iceberg have lov til at rejse hjem til Italien?

Se resultat

Hvornår skal A Iceberg have lov til at rejse hjem til Italien?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen