Mit hus, mine værdier: Ib vil ikke plejes af tørklæde-kvinder

Jeg er med på, at der er nogle danskere, hvor det ikke betyder noget. Men der findes en meget stor gruppe danskere, som absolut ikke bryder sig om det, skriver Ib S. der vil have ret til at sige fra.

- Jeg ønsker at det religiøse muslimske tørklæde skal være forbudt at bære, hvis man arbejder i den offentlige sektor.

- Ikke bare i de områder, hvor der er borgerkontakt, men i det hele taget.

Man skal respektere min kultur
- Den offentlige sektor skal ikke være skueplads for hverken religiøs eller politisk genstand. Skik følge land fly

- Og skulle jeg selv en dag få brug for hjemmehjælp og pleje, så ønsker jeg under ingen omstændigheder det formørkede islamiske tørklæde indenfor i mit hjem.

- Der skal man respektere min kultur og mine værdier.

Sådan skriver Ib S til nationen! i nogle af de mange mails, han har sendt om sin holdning til det muslimske tørklæde - og hans skuffelse over de danske politiske partier, der ikke er enige med ham. Ib - som du måske kan huske fra en debat om rygning i Parken i København (Klagede over cigaretrøg: Blev kaldt spasser og afvist af DBU) - er helt med på, at der er en grundlovssikret religionsfrihed i Danmark, men han synes ikke det er samme som at skilte med sin religion i arbejdstiden. Hans brev - som han håber på bliver delt på Facebook, så politikerne kan tage emnet op i valgkampen - fortsætter derfor således:

Se også: Nu må det være nok: Bragte skam over familien ved ikke at have tørklæde på

DFs forbud var ikke vidtrækkende nok
- I april fremlagde Dansk Folkeparti et forslag i folketinget om at forbyde markante religiøse symboler, hvis man som ansat i den offentlige sektor havde borgerkontakt.

- Spørger man mig var forslaget i sig selv sund fornuft. Dog mener jeg ikke forslaget var vidtrækkende nok, da jeg ikke mener den offentlige sektor skal være skueplads for hverken religiøs eller politisk symbolværdi.

- Forslaget blev nedstemt af samtlige andre partier, hvilket jeg er dybt forundret over.

- Dels demonstrerer politikerne en rystende dømmekraft og manglende indsigt i landets befolkningssammensætning og politiske og religiøse overbevisning. Dels laver politikerne knæfald for Islam og har sendt et signal til de lande, der fastholder kvinderne i undertrykkelse, der ved lov kræver, de skal bære tørklædet.

Se også: Behersk dig mand: Tørklædet skal styre din ustyrlige liderlighed

Politikerne svigter kvinderne og de ældre
- Altså støtter Danmarks politikere, at den offentlige sektor i Danmark skal støtte op om denne form for kvindeundertrykkelse. Dels svigter politikerne de ansatte indenfor SOSU området. Sidst, men ikke mindst, svigter vores politikere en stor gruppe medborgere.

- Politikerne bliver nødt til at forholde sig til, at der bliver ansat flere ikke-etniske danskere indenfor SOSU-området. Og dette tal forventes at stige de kommende år.

- Mit problem består i, at de ældre og andre, der har brug for hjemmehjælp og pleje i eget hjem, ikke selv kan bestemme, om de ønsker det formørkede, islamiske tørklæde i deres hjem.

- Jeg er med på, at der er nogle danskere, hvor det ikke betyder noget. Men der findes en meget stor gruppe danskere, som absolut ikke bryder sig om det. De skal have ret til at sige fra.

Man dør ikke af at arbejde uden tørklæde
- Vel og mærke uden de bliver betragtet som andenrangsborgere. Uden, at kommunen truer med at fjerne hjemmehjælpen og plejen. Uden, at kommunen spørger ind til deres politiske eller religiøse overbevisning. Uden, at kommunen blot henviser til anden aktør.

- Det er det offentlige, der sætter rammerne og kodeksen for påklædning og ikke knæfald for en religion, fordi der er mangel på arbejdskraft indenfor området.

- Og nej, muslimer dør ikke af at tage tørklædet af, når de er på arbejde, skriver Ib, men hvad synes du?

For snart to år siden var en radikal politiker inde på de samme tanker, og i Sverige har politikere fra moderaterna også luftet forbudstanker, men hvad tænker du?

Se også: Tørklæder: Selvfølgelig skal de forbydes i børnehaver og skoler

Se også: Religion gør dum: Radikal politiker vil forbyde kors og tørklæder

 

1452 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere