Mødre raser over 'omvendt' problem

Mens rigtig mange forældre med hjemsendte skolebørn godt kunne tænke sig, at deres børn kunne komme i skole, så er der andre, der er kede af, at deres skal i skole. Læs her, hvad tre mødre har skrevet til nationen!

- Min søn ved godt, han ikke er som andre børn, skriver en mor, der ikke kan acceptere, at hendes søn skal i skole, mens andre er hjemsendt. Arkivfoto: Jens Dresling
- Min søn ved godt, han ikke er som andre børn, skriver en mor, der ikke kan acceptere, at hendes søn skal i skole, mens andre er hjemsendt. Arkivfoto: Jens Dresling

- Hvor er ligestillingen? Hvorfor skal vores børn i skole?

- De har ikke samme rettigheder, og nu føler de sig mindre værd og specielle på den negative måde!

- Det er IKKE i orden, og det ville være fantastisk, hvis det var et tilbud for vores børn, lige så vel som børn i almindelige skoler har et tilbud om at møde i skole, hvis der er brug for det!

Screenshot fra Undervisningsministeriets hjemmeside.
Screenshot fra Undervisningsministeriets hjemmeside.

Mette sagde at alle børn skulle hjem
Sådan indleder M., der har to drenge på 13 og 14 år i specialtilbud, et brev til nationen! om at føle sig mindre værd end andre forældre - og ikke kunne trænge igennem til de ansvarlige politikere. M. er ikke den eneste mor til børn i specialtilbud, der har kontaktet nationen! om situationen - du kan nedenfor læse breve fra D. og J.

M.s brev, som hun håber du vil dele, så det på tidspunkt rammer en ansvarlig politikers indbakke, fortsætter således:

- Da landet blev lukket ned, og Mette F. talte ud til hele Danmark inkl. børn, sagde hun, at vi stod i en yderst alvorlig situation, og at ALLE skolebørn skulle sendes hjem NU!

- Så ja, det var DET, vi forberedte os på. Også vores børn.

Men vores skulle ikke
- Men hvad ingen fortalte os var, at børn i specialtilbud fortsat skulle møde i skole.


- Børn i almen skolen bliver tvunget hjem i sikkerhed, de modtager undervisning, og de har et tilbud om at møde op alligevel, hvis de er særligt sårbare, kommer fra belastede hjem osv.

- Vores børn i specialtilbud har INGEN frie valg.

- De SKAL som udgangspunkt møde i skole. Vi kan dog søge om at blive hjemme, og er vi så 'heldige' at få det godkendt, bliver der stadig ikke stillet undervisning til rådighed, skriver M., men hvad tænker du?

Mor: Jeg kan ikke forklare det til min søn

- Min søn er 14 år. Han går på specialskole i XXXX Kommune.
- Han ved godt, at han ikke er helt som andre børn.
- Da han onsdag aften hørte Mette Frederiksen sige, at skolebørnene skulle hjemsendes, blev han faktisk glad, fordi han så kunne hygge sig hjemme sammen med de venner han har, der IKKE går i specialskole.
- Men så finder han så ud af, at han alligevel ikke skal sendes hjem.
- Begrundelsen er, at han går på en special-skole.
- Han er nu meget ked af og frustreret over, og bliver ved med at sige, at 'statsministeren siger'.
- Mit spørgsmål, som mor til et barn, der kæmper for passe ind, er nu: Hvorfor skal vi straffes, bare fordi vi måske ikke lige er så gode til tingene som andre er?
- Jeg kan ikke forklare det, så han forstår det.
- Han vil ikke nøjes med, at jeg siger, at det er sådan det er.

D. i et brev til nationen! i december

------------------------------

-Vi er nogle forældre, som mener at vi i denne nedlukning af skolerne, selv skal kunne bestemme om vi vil sende vores specialskole/klasse elever afsted, uden at de får ulovligt fravær og vi bliver truet med indberetninger.

- Vores børn skal også undgå smitte.

- Nogen børn har brug for at komme af sted, mens andre godt kan blive hjemme.

- Det vil også gøre jobbet mere trygt for lærer/pædagoger at der ikke er så mange børn.

J. i et brev til nationen i begyndelsen af januar. Her var også et link til en Facebook-gruppe  med navnet  Fjernundervisning til specialbørn, JA TAK

1 af 2 Min søn ved godt han ikke er som andre børn, skriver en mor, der ikke kan acceptere at hendes søn skal i skole, mens andre er hjemsendt. Arkivfoto: Niels Hougaard
2 af 2 - Min søn ved godt, han ikke er som andre børn, skriver en mor, der ikke kan acceptere, at hendes søn skal i skole, mens andre er hjemsendt. Arkivfoto: Jens Dresling
228 kommentarer
Vis kommentarer