Mor er død: Nu frygter 12-årig søn KABs 'fornuftige løsning'

Hvis datteren på 19 flytter, så er hverken Frank eller sønnen sikre på, at de får lov til at blive boende.

- Min ekskone døde af kræft den 12. april 2014.

- På det tidspunkt var vores fælles børn 16 og 8 år og boede med deres mor i hendes lejlighed i Tårnby.

- Det var hårdt for børnene at miste deres mor, og for at undgå yderligere omvæltninger i deres liv, flyttede jeg ind til dem i lejligheden i december 2014, og blev selvfølgelig registreret på adressen i Folkeregistreret.

Troede man kunne komme på lejekontrakt efter 2 år
- Samtidig overtog min datter på 16 år lejekontrakten, mens jeg skulle afholde alle udgifter ifølge samråd med Statsforvaltningen.

- Jeg ønskede ikke, at min søn blev skrevet med på lejekontrakten, da jeg dengang mente, at han var for lille til at stå på en lejekontrakt.

- Derudover troede jeg – måske som mange andre – at når man havde boet til leje et sted i 2 år, havde man ret til at overtage lejeaftalen.

Men det mener KAB umiddelbart ikke
Sådan indleder Frank W fra Tårnby et brev til nationen! om den i hans øjne ret så håbløse og usikre situation han og hans søn på 12 år står i. De ved nemlig ikke, om de fortsat kan blive boende i den lejlighed de bor i sammen med datteren. Og som du kan læse videre i brevet, kan de ikke få en garanti fra KAB:  

- Nu er min datter blevet 19 år og tænker på at flytte hjemmefra.

- Problemet er så nu, at jeg ifølge KAB ikke har ret til at overtage lejligheden.

- KAB mener heller ikke, at min søn længere har ret til det til trods for, at han godt kunne overtage lejligheden, dengang hans mor døde, hvor han heller ikke var myndig.

Min søn og jeg vil stå boligløse hvis min datter flytter
- Min ekskone fik lejligheden gennem kommunen og havde også tidligere en mundtlig aftale med kommunen om, at jeg kunne overtage lejligheden, hvis der skulle ske hende noget, så børnene ikke skulle flytte.

- Men kommunen siger nu, at de ikke kan hjælpe mig nu.

- Derved vil min søn på nu 12 og jeg stå uden bolig, når min datter flytter hjemmefra.

- Min søn savner stadig sin mor, så at skulle flytte væk fra sin mors lejlighed – måske til et helt andet område længere væk fra sine venner, fritidsaktiviteter og skole - vil gøre ham enormt ked af det, skriver Frank, der mener, at KAB godt kunne tolke reglerne til hans og sønnens fordel, så de slap for at være bange for at miste deres bolig.
Men den garanti kan KAB ikke give - nationen! har sendt Franks brev til boligselskabet og bedt dem kommenter det. Svaret lyder således:

KAB: Vi vil forsøge at finde en 'fornuftig løsning'
- Det er statsforvaltningen der ved brev af 2/12 14 tildeler datteren boligen og afviser at sønnen kan komme på lejekontrakten. Det er altså ikke en beslutning, KAB har truffet.

- KAB har derimod været i tæt dialog med Frank W. Senest den 24. januar 2018, hvor vi pr. mail forsikrede Frank Walther om, at såfremt datteren opsiger boligen, vil vi forsøge at finde en fornuftig løsning på problemet.

- Dette er samme dag drøftet igennem telefonisk med Frank Walther.

- Vi har således gjort, hvad vi kan for at hjælpe inden for det, som reglerne tillader, skriver KABs kommunikationschef, men hvad tror du der sker?

113 kommentarer
Vis kommentarer