Mor klager over datters mødetider på universitet: Usandsynlig dårligt

Jeg er på dagpenge, og min datter får kun 1892 kr i SU pr måned. Og så er det svært at klare sig uden et eftermiddags-job, skriver en fattig mor, som klager over mødetider fra 13-19

Skal universiteter selv bestemme, hvad tid på dagen de underviser? Arkivfoto: Jens Dresling
Skal universiteter selv bestemme, hvad tid på dagen de underviser? Arkivfoto: Jens Dresling

- I dag skal min datter møde til undervisning på Roskilde Universitet fra klokken 13:00-19:00.

- Sådan ligger undervisningen i år, på studiets 2. år.

- Sidste år lå undervisningen på helt almindelige tider 8-15 eller der imellem.

Meget uheldige konsekvenser
- De sene mødetider i år skyldes, at Universitetet har solgt en stor andel af deres bygninger/lokaler fra, hvilket så resulterer i at de studerende møder ind formiddag eller eftermiddag.

- Dette har nogle meget uheldige konsekvenser for de studerende, unge mennesker.

Sådan indleder Anne, der ønsker at være anomym, et brev til nationen! om de vilkår, hendes datter og datterens studiekammerater bliver budt med eftermiddags og tidlige aftenundervisning. Anne modtager dagpenge og forsøger at supplere med vikar-arbejde og  når nu datteren skal undervises om eftermiddagen, så bliver livet ret svært:

- For min datters vedkommende betyder det, at hun ikke længere kan beholde sit job eftermiddag/aften, og hun kan heller ikke fortsætte med sine fritidsaktiviteter - tennis og volley.

Få penge gør fritidsjob nødvendigt
- Med stort set ingen SU til hjemmeboende (hun får 1.892 kr i SU, hvilket giver 1211 kr udbetalt, og så koster transport til RUC 700 kr.) og en mor på mindsteløn (kr 18.633) er det tvingende nødvendigt med et fritidsjob.

- Men dette er stort set umuligt med de sene mødetider.

- Hvor er det dog nogle usandsynligt dårlige betingelser der gives til vores studerende, som bliver ofte for urimelige sparekrav, skriver Anne, der gerne vil høre, hvad andre mødre og studerende i samme situation ville gøre.

1 af 2 
2 af 2 Skal universiteter selv bestemme, hvad tid på dagen de underviser? Arkivfoto: Jens Dresling
536 kommentarer
Vis kommentarer