Mor og far nyder ferien alene: Børn efterladt i børnehave

Flere hundrede børnehaver fortæller, at de har børn, der bliver sendt i børnehave, mens forældrene holder ferie.

Mange hundrede danske børn er i børnehave hele ferien. Enten fordi forældrne arbejder eller fordi forældrene gerne vil hiolde ferie uden børn. Arkivfoto: Olivia Loftlund
Mange hundrede danske børn er i børnehave hele ferien. Enten fordi forældrne arbejder eller fordi forældrene gerne vil hiolde ferie uden børn. Arkivfoto: Olivia Loftlund

- Hvad sker der?! 

- Hvorfor får de børn? Hvis de ikke gider at være sammen med dem?

- Børn har ligeså meget brug for ferie som voksne. 

Umuligt at forstå
Sådan skriver Sanda C i en af de 328 kommentarer, der er skrevet om den rundringning DR Nyheder har foretaget til 1377 børnehaver. Det viser sig nemlig, at mange børn slet ikke holder ferie - og hver sjette børnehave fortæller endda, at det blandt andet skyldes, at forældrene gerne vil holde ferie alene. Og Sandra er ikke den eneste, der undrer sig:

- Er for mig både som mor, bedstemor og uddannet sundhedsplejerske UMULIGT at forstå, at man ikke har lyst til at være så meget som muligt sammen med sit (lille) barn❤.

- En til en kontakten med et menneske man holder af og omvendt er så utrolig vigtig...Det kan ingen nok så god institution hamle op med...

Hårdt arbejde at gå i børnehave
- Det er benhårdt arbejde for et lille menneske at være i institution med masser af børn at forholde sig til, og alt for få voksne ( som normeringerne er i dag)..
- Det drejer sig IKKE om, at man skal tage på talrige ture ud af huset eller dyre sommerferier, men kort og godt om bare at have lov og være hjemme, tulle rundt i nattøj, tage lidt lettere på det hele og kort sagt: 
- Flade ud og slappe af, små, som store❤, skriver Helle Lind, mens Henriette P er mere delt:

- Jeg har faktisk sendt mine børn afsted én uge i år, hvor jeg havde fri, men de holder da stadig 3 uger her i sommerferie perioden og på andre tidspunkter, så de får da fri.

Synes ikke man skal dømme
- Jeg synes ikke man kan dømme og sige at man ikke vil være sammen med sine børn, bare fordi de bliver sendt afsted, når man selv er hjemme, skriver Henriette, men hvad tænker du?

1 af 2 
2 af 2 Mange hundrede danske børn er i børnehave hele ferien. Enten fordi forældrne arbejder eller fordi forældrene gerne vil hiolde ferie uden børn. Arkivfoto: Olivia Loftlund
248 kommentarer
Vis kommentarer