Mor på 19 år og far på 19 i chok: Baby tvangsfjernet to timer efter fødslen

Det unge par skriver til nationen!, at det er urimeligt, at deres baby blev taget fra dem. De kan se deres barn 1 time om måneden, og de kan ikke klage over tvangsfjernelsen. Men det vil de gerne

Det unge par skriver at jordemoderen og overvågningskonsulenten sagde, at de klarede det rigtig godt, de to timer de fik lov til at holde deres nyfødte pige.
Det unge par skriver at jordemoderen og overvågningskonsulenten sagde, at de klarede det rigtig godt, de to timer de fik lov til at holde deres nyfødte pige.

- Vi  synes, det er urimeligt og forkert af kommunen, at møde op på et hospital kl 03.00 med 2 betjente -  2 timer efter barnet er født for at tvangsfjerne det, fordi de mener vi er uansvarlige.

- Vi får lov til at se hende 1 gang om måneden i 1 time i overvåget samvær.

Sådan lyder det fra et ungt dansk par, der i desperation over den behandling, de har været udsat for af systemet, nu efter aftale med deres advokat, skriver til nationen! for at prøve at skabe lidt debat.

Mor var lige begyndt at amme: Så tog kommunen 7 dage gammel søn

Man siger de første 72 timer er vigtige
Parret sidder nemlig lige nu og savner deres tre uger gamle pige, som de sammenlagt har fået lov til at se 3 timer. To timer på fødegangen og en times overvåget samvær i fredags. De mener ikke, at det kan være rigtigt, at de - som begge er i gang med uddannelser og har uplettede straffeattester og hverken ryger,drikker eller har noget misbrug - ikke må få lov til at være forældre. Og de synes som minimum, at de burde have fået lov til at bevise, at kunne være forældre, før kommunen skred til tvangsfjernelse.

- Man siger at det er de første 72 timer som kan skade barnet, men i dag er det 3-4 uger siden, det er sket, så de 72 timer er gået, skriver parret, der sidder og kigger på det brev de fik, da betjentene og de kommunale medarbejdere tog deres barn:

- Center for Børn og Unge (CBU) i XXX Kommune vurderer, at der er åbenbar risiko for at jeres nyfødte barns sundhed og udvikling vil lide alvorlig skade pga utilstrækkelig omsorg og behandling.

I har vist manglende forståelse og udeblevet fra møder
- I har i forløbet indtil fødsel udvist manglende forståelse for jeres ufødte barns behov for sundhedsmæssige kontroller.

- I er desuden udeblevet fra diverse møder, på trods af at CBU gentagende gange har givet udtryk for stor bekymring for jeres manglende samarbejde og vurdering af behov for støtte til jer og barnet.

- Det er CBUs vurdering, at i derved har vist manglende forældrekompetencer, manglende omsorg og ansvar for jeres ufødte barn, og at der er åbenbar risiko for at jeres barn vil lide alvorlig tilknytningsskade i jeres varetægt.

Der kan ikke klages
- Der kan ikke klages over denne afgørelse, skriver kommunen, men parret vil gerne høre om de er de eneste, der synes at de i det mindste burde have haft chancen for at vise deres forældrekompetencer på et mor/far/barn hjem.

 

Hvad siger du? Lyder kommunens begrundelse alvorlig nok til en tvangsfjernelse?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær