Mor rystet: Så datter blive 'brændt af' i mobbevideo

Jeg føler mig magtesløs, som forælder til et mobbeoffer, og mindst lige så uforstående over mobbe-forældres ligegyldighed og benægtelse, skriver en mor til en 7-klasse pige

Hvad gør man, hvis ens datter bliver mobbet? En mor er rystet, efter at have set en video, hvor et foto af hendes datter bliver brændt af. (arkivfoto: Colourbox)
Hvad gør man, hvis ens datter bliver mobbet? En mor er rystet, efter at have set en video, hvor et foto af hendes datter bliver brændt af. (arkivfoto: Colourbox)

- Min pige fortalte os i efteråret 2014, at hun følte sig holdt udenfor i klassen.

- Jeg bad derfor om et møde med hendes lærere, som bl.a. kendte hende fra de mindre klasser.

-  På mødet blev vi enige om at de ville være ekstra opmærksomme på problemet oppe i skolen, og at klasselæreren ville tage en snak med pigegruppen.

Se også: Inviteret til gammel elev-fest: 'Luder-so' kommer ikke

Hun havde ondt i maven hver dag
Sådan skriver Kathrine D, der er mor til en pige i  7. klasse i en dansk folkeskole. En pige, der i løbet af et års tid fra sommeren 2013 havde udviklet en mild form for depression og spiseforstyrrelse (tvangsoverspisning), og som dagligt klagede over ondt i maven, og blev nærmest panisk, så snart hun skulle noget der havde med skolen at gøre. Kathrines brev - som er skrevet fordi hun føler sig magtesløs og uforstående over for mobbe-forældres ligegyldighed og benægtelse - er tænkt som en advarsel til alle forældre og fortsætter således.

Vi holdt klassefest - det gik godt
- Jeg blev foreslået af klasselæreren, at holde en fest for klassen, til at fremme deres sammenhold. Vi holdte derfor en Halloween fest sidst i oktober 2014. Festen forløb rigtig godt, og der var en masse hjælpsomme forældre som aktivt havde taget del i arrangementet.

- Trods vores indsats, havde min datter det stadig skidt i klassen. Jeg skrev til lærerne om det, men lige lidt hjalp det.

Se også: Pigefødselsdag i 0.: Alle - undtagen Sofie - var inviteret

Andre elever fortalte at min datter blev holdt udenfor
- I starten af 2015, blev jeg kontaktet af elever fra skolens ældre klasser, som havde set hvordan min datter blev holdt uden for fællesskabet. At hun altid gik alene, og at de piger der skulle forestille at være hendes bedste veninder i skolen, gik og fortalte alle, at de egentlig ikke kunne lide hende.

- At INGEN i klassen kunne lide hende, og kun var sammen med hende for at udnytte hende.

- Vi skrev til lærerne og de andre forældre i klassen, da det simpelthen havde taget overhånd.

De andre forældre gav gode råd
- Nogle af forældre reagerede kraftigt på denne skrivelse, og påpegede hvad vi som forældre burde, og at deres pige i øvrigt havde en anden historie, som de selvfølgelig stolede på.

- Vi kom til møde med klasselæreren som sagde: 'Jeg tror simpelthen ikke på, at pigerne har gjort det! De siger nemlig, at det er (din datter), der altid er sur, og på tværs.'

Se også: Så onde er veninderne: Christina viser sine hade-SMS'er

- Efter dette møde så vi ingen anden udvej, end at flytte skole, trods der var aftalt et møde mellem klasselæreren, de implicerede forældre og piger.

Bare fordi man er trist skal man ikke mobbes
- Vi var sikre på, at vi ville blive trynet på dette møde, og følte ikke vi ville udsættes for mere.

- At være trist og have ondt i sjælen, er IKKE en indbydelse til mobning, ej heller ikke et argument, som forældre og lærere skal udnytte!!!

- Nu er det ca 2 måneder siden at min datter flyttede skole, og vi er lykkelige for, at vi tog det valg. Hun har nu et socialt liv uden for skolen, med hendes skolekammerater, og hun har fået det bedre.

En af pigerne har undskyldt
- En af pigerne fra den gamle skole, har siden flytningen også talt med min datter, og undskyldt, at hun bare lod det ske. En undskyldning og erkendelse som min datter er glad for at have modtaget.

- Min datter har forsøgt at ligge de dårlige oplevelser bag sig - lige indtil vi ser en video i omløb, lavet af en af pigerne fra den gamle klasse.

Nu er der en video hvor de brænder min datter
- Hun har stjålet et silhuet/skyggebillede af min datter fra skolen, som hang på væggen, hun har taget det med hjem, sat dystert musik, sure smileys og har skrevet hendes navn. Derefter viser hun, at hun brænder billedet af.

- Pigens forældre har ikke reageret på vores henvendelser vedr denne video, men mit bud er, at denne unge pige virkelig trænger til professionel hjælp!

Herhjemme er vi dyb rystet
- Når det så er sagt, så vil jeg påpege, at jeg har et ansvar overfor min datter, som i den grad har fortjent noget oprejsning, og også har fortjent at se, at vi som forældre gør hvad vi kan for, at vise ledelsen, lærerne, og forældrene, at denne opførsel bare ikke er i orden!

- Jeg forstår slet ikke hvordan en skole kan frasige sig al ansvar, og jeg forstår da slet ikke, at forældrene kan være sig selv bekendt.

- Herhjemme er vi alle dybt rystet over alt det der er sket, og føler os magtesløse da der ikke rigtig er nogen der tager ansvar og handler på det.

Utrolig ked af at min datter har været udsat for det her
- Det gør mig så utrolig ked af det, at min datter har været udsat for alt dette  

- Denne historie må gerne deles, da mit håb er, at det på en eller anden måde kan hjælpe andre i samme situation.....måske endda også få skoler og forældre til at være lidt mere opmærksomme på deres børns/elevers signaler, slutter Kathrine.

Men hvad mener du? Gør skolerne nok for at hjælpe elever, der bliver mobbet?

113 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere