Annonce:
Annonce:

Mor til skole: Erstat min datters telefon

Hvem har ansvaret for de telefoner, der bliver samlet sammen af lærere i danske skoler? En mor mener, skolen burde betale for den iPhone, hendes datter mistede i begyndelsen af december.

Kurven var tom, da eleven i 7. klasse skulle tage sin mobiltelefon. Tegning: Patrick Byron
Kurven var tom, da eleven i 7. klasse skulle tage sin mobiltelefon. Tegning: Patrick Byron
Annonce:
Følg nationen!

- Hej.

- Onsdag 1. december fik min datter stjålet sin mobiltelefon på sin skole.

- Hun går i 7. klasse.

- Der skete det, at læreren kom med telefonerne i mobilkurven, som havde været låst inde i et andet rum.

- Hun skal lige rydde op på sin plads, og da hun vil tage sin telefon, er den væk.

Sagen er meldt til politiet.
Sagen er meldt til politiet.

Eleverne må jo ikke opbevare dem selv
Sådan lyder de første sætninger i et brev, nationen! har modtaget fra en mor (nationen! kender naturligvis hendes navn) om den telefon, hendes datter fik stjålet den første dag i december på Stege Skole. En telefon datteren købte brugt for 2600 kr i sommer, men som altså nu er væk. Mor og datter troede i første omgang, at telefontyvene bare var nogle, der ville drille, og regnede derfor med, at den ville blive afleveret tilbage. Men den kom ikke. Hendes brev – som nationen! har bedt Stege Skole om at kommentere – fortsætter nemlig således:

Annonce:

- Ledelsen informerer mig om, at de ikke er ansvarlige, selvom telefonen har været i deres varetægt. Det er jo for dårligt, når eleverne ikke har lov til at opbevare telefonen selv.

- Min selvrisiko er på over 2000 kr, så der er ikke meget at hente.

Nu kan eleverne beskylde hinanden
- Der er tale om en iPhone 8, som hun havde købt i sommers. Tyveriet er politianmeldt.

- Det er jo en meget ærgerlig situation, hvor elever pludselig kan begynde at beskylder hinanden for tyveri, hvilket skaber mistillid både mellem elever og mellem forældre.

- Og skolen har ikke været specielt interesseret i at løse problemet, selvom telefonen var i deres varetægt, skiver moderen, så nationen! har spurgt Stege Skole, hvad de selv synes om situationen – og om de vil ændre noget i deres telefon-opbevaringsrutiner.

 

Brandærgerligt
Og det svarer skolens leder - uden at kommentere den konkrete sag - således på:

Annonce:

- Når en elev har en mobiltelefon med i skole, og der sker noget med den, bliver eleven altid virkelig ked af det – den er dyr og dyrebar – og det er trist og brandærgerligt, når noget, man er glad for, går i stykker eller forsvinder.

- Det har jeg den største forståelse for.

Men det er en sag for elevens forsikring
- Men som skole betragter vi det som en helt almindelig forsikringssag. Mobilen er elevens ejendel, og det er forældrenes ansvar at sende dyre artikler med deres børn i skole og forældrenes ansvar at være selvforsikrede i forhold til de ting, som deres børn har og medbringer i skolen.

- I sager, hvor skole og forældre er uenige om ansvarsforholdet, kan vi som skole søge råd og vejledning hos kommunens jurister.

- Når vi som skole samler mobiltelefoner ind i begyndelsen af en skoledag, er det et pædagogisk greb for at skabe ro og opmærksomhed i klasserummet.

- Det svarer til, at eleverne har deres telefoner liggende i tasken.

- Det er meget almindeligt, at man i udskolingen på Møn skole afleverer sin mobil i en kasse, som læreren efterfølgende låser inde.

Annonce:

Vi kan nok blive lidt mere tydelige
- Hvis man som elev modsætter sig at aflevere, har vi som skole ingen hjemmel til at håndhæve, at mobilen skal afleveres, men så skal eleven have mobiltelefonen i tasken. Oplever vi, at mobilen er distraherende for eleven alligevel, må vi have en snak med eleven og forældrene om, hvordan det kan blive bedre – evt. ved at lade mobiltelefonen blive hjemme.

- Når du spørger, om den aktuelle sag giver anledning til ændring af praksis, så er svaret umiddelbart nej, og dog kan vi blive bedre til at kommunikere, at det at inddrage mobiltelefonerne er et pædagogisk greb, og at mobilerne – ligesom jakker, skoletasker og andre personlige ejendele – er forældrenes ansvar.

- Det kan vi både tage op i skolebestyrelsen og indarbejde i vores princip for brug af devices på Stege Skole, som skolebestyrelsen har udarbejdet, og vi kan blive tydelige om det på forældremøder på mellemtrin og i udskoling, skriver lederen, men hvad tænker du?

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: