Morten mister kørekort: Virkede beruset nede på Borgerservice

Han er aldrig blevet taget for spritkørsel, eller som det hedder i branchen: med 'våde dæk'. Men Færdselsstyrelsen har taget hans kørekort alligevel

- Jeg er sgu ikke i behandling for alkoholisme, og den medicin, jeg tager, er morfinpiller, som jeg tager pga. af mit ben, siger Morten, der vil have sit kørekort tilbage. Arkivfoto: Valdemar Jørgensen
- Jeg er sgu ikke i behandling for alkoholisme, og den medicin, jeg tager, er morfinpiller, som jeg tager pga. af mit ben, siger Morten, der vil have sit kørekort tilbage. Arkivfoto: Valdemar Jørgensen
Følg nationen!

- Jeg er 52 år gammel.

- Jeg fik mit første kørekort - til traktor - da jeg var 17 år.

- Da jeg fyldte 18 i 1985 fik jeg kørekort til bil, og i 2000 fik jeg - efter at have gået på chaufføruddannelsen - det store forvognskørekort. I 2002 får jeg med hænger.

- Jeg har kørt maskinstation i 20 år. Og jeg har aldrig fået en dom for spritkørsel, eller som det hedder i branchen - blevet taget med 'våde dæk'.

Må vinke farvel til kørekort
Sådan lyder det fra Morten F., der gerne vil have nationens mening om den afgørelse fra Færdselsstyrelsen, som betyder, at han må vinke farvel til sit kørekort.
For da Morten skulle have fornyet/forlænget sit hænger-kort i 2017, da han fyldte 50 år, skrev lægen i attesten, at han havde et alkoholmisbrug, et forbrug af bevidsthedspåvirkende stoffer og et forbrug af trafikfarlig medicin. Og hans bopælskommune har også oplyst, at han har optrådt beruset på Borgerservice.

Har aldrig kørt når jeg har taget medicin eller drukket
Men Morten forstår ikke, at han skal straffes for noget, han ikke har gjort, og mener, at der er mange danskere, der - hvis samme regler blev brugt over for dem - ville miste kørekortet:

- Jeg er sgu ikke i behandling for alkoholisme, og den medicin, jeg tager, er morfinpiller, som jeg tager pga. af mit ben.

- Og jeg har aldrig kørt, når jeg har taget sådan noget, siger Morten, der gerne vil høre, om han er den eneste, der har været udsat for sådan en afgørelse.

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+