Muslim om nedladende danskere: Nok vores egen skyld fordi vi støjer

Hvad gør man, hvis man føler at der bliver set ned på en pga muslimsk baggrund? Hamza tænker, at han må gøre det bedre - og Yusuf tænker, at det nok er hans egen skyld.

Hver tredje muslim i Danmark, føler at der bliver set ned på dem. Det viser en måling fra megafon for TV2/Politiken. Arkivfoto: Ernst Van Norde
Hver tredje muslim i Danmark, føler at der bliver set ned på dem. Det viser en måling fra megafon for TV2/Politiken. Arkivfoto: Ernst Van Norde

- Når jeg er i busserne eller i toget, så kan det godt være – når mig og mine venner laver lidt støj – at danskerne ser ned på os, fordi vi er muslimer, eller fordi vi har en anden etnisk baggrund.

- Men det er nok vores egen skyld, fordi vi larmer og støjer.

Sådan siger Yusuf M. til TV2, der har spurgt ham og vennen Hamza H. om de tilhører de 37 procent af danske muslimer, der ifølge en ny måling fra Megafon for Politiken/TV2 føler, at der bliver set ned på dem på grund af deres muslimske baggrund.

Nedladende kommentarer motiverer til at gøre det bedre
Men Yusuf - som siger, at han elsker Danmark og vil gøre næsten alt for nationen - er altså ikke en af dem, der er påvirket af nedladende kommentarer. Og vennen Hamza er enig:

- Det kan godt være, der kommer nogle kommentarer, som slår én ned, men det giver bare en motivation til at 'nu må vi gøre det bedre'.

- Jeg har bare fået lysten til at fortsætte med det, jeg gør, fordi jeg ved, at det er noget, der kommer til at gavne det her land.

- Så det får mig ikke til at hoppe ned fra det, jeg er i gang med, siger Hamza, der har mange danske venner og betaler sin skat.

Men hvad tænker du om Hamza og Yusufs reaktioner? 

På TV2s Facebookside har målingen - som altså viser at 37 procent af muslimerne i Danmark føler sig set ned på, på grund af deres muslimske baggrund, mens 50 procent ikke føler at der er et problem - skriver Michael M, at det med at se ned på hinanden, nok virker begge veje:

Christiansborgs racistiske udtalelser
- (Jeg) mener selv det er nedladende, at de kalder os for vantro hunde for eksempel. God dag derude, skriver Michael i den mest populære kommentar (350 likes - nr 2 har 189 ) på TV2 Nyhedernes Facebookside, mens Titsiaat J mener, at det er et problem, at ikke-muslimer ser ned på muslimer:

- Og det bliver ikke bedre når Christiansborg fyldes med racistiske udtalelser og diskriminerende holdninger, der smitter til de svage politikere og medborgere, skriver Titsiaat.

Men hvad mener du? Ser du ned på andre mennesker pga af deres religion?

 

Føler du, at andre ser ned på dig pga af din religion?

Er du træt af at høre om religion?

Se resultat

Føler du, at andre ser ned på dig pga af din religion?

Er du træt af at høre om religion?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen