Muslimsk borgmester: Hvis Guds ord er din lov, så forlad landet

Han er evig taknemmelig for det liv han har fået i Holland. Og han er ikke bange for at bede utaknemmelige trosfæller om at rejse til Somalia eller Afghanistan

- Jeg er tilhænger af et samfund, der omfatter alle.

- Men hvis nogen siger: Min religion er her, og forfatningen er der, og imellem dem er der en kløft.

- Så er mit svar: Enten går du på kompromis og balancerer dine holdninger til din religion. Eller også har du et problem.

Se også: Frustreret ex-skolelærer: Elsk Danmark eller forlad Danmark

Modig og ikke helt dum
Sådan siger Rotterdams muslimske borgmester Ahmed Aboutaleb i et interview med Berlingske Tidende, der er blevet flittigt delt og liket på avisens Facebookside.

- Modig mand, skriver Ulrik G i en af de 82 kommentarer interviewet har fået og Anne-Mette LB er også glad for budskabet fra den taknemmelige indvandrer:

- Han er sgu ikke helt dum. Han har fattet det, ham kan jeg lide.

Overhold loven i det land man bor
- Vi skal alle overholde vores love, i det land man bor i, ellers er man velkommen, til at flytte til et andet land, med andre love, skriver Anne-Mette om borgmesteren, der bliver kaldt Hollands svar på Naser Khader, når han beder folk, der ikke vil respektere grundloven om at forlade landet:

Se også: Giv IS et stykke ørken: Og send så deres venner derned

Undersøg dig selv: Er Guds ord din lov, så smut
- Jeg beder vore indbyggere om at undersøge sig selv.

- Hvis deres religiøse opfattelse er, at Guds ord er deres lov, og at de ikke vil acceptere den hollandske grundlov, så må de forlade landet og rejse til et land, hvor deres overbevisning er mere i balance med lovgivningen.

- Måske tager de til Afghanistan, Somalia eller Sudan, eller de kan slå sig ned på en ø og skabe deres eget samfund. Alt er i orden, lyder det fra borgmesteren, der fornylig deltog i det store antiradikaliseringsmøde i Washington, hvor også Aarhus' borgmesteren deltog.

Se også: Dansk borgmester skal lære Obama om antiradikalisering

Men hvad betyder mest for dig? Guds ord eller grundloven? 

 

105 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere