Annonce:
Annonce:

Muslimsk kvinde: Hvis tørklædet bliver forbudt vil jeg forlade Danmark

I fredags stod det klart, at der er flertal for et burkaforbud i Danmark. Nu vil DF gå videre og forbyde tørklæder på unge piger.

Der er flertal i Folketinget for et burka-forbud, og nu er der flere, der vil diskutere tørklæderforbud for børn og unge. Foto: Mik Eskestad
Der er flertal i Folketinget for et burka-forbud, og nu er der flere, der vil diskutere tørklæderforbud for børn og unge. Foto: Mik Eskestad
Annonce:
Følg nationen!

- Synes det er så enormt vigtigt, at det her forbud bliver gennemført - som en start.
- Burkaer, niqaber, og for den sags skyld en hver anden form for muslimsk hovedbeklædning, er trods alt ikke alene dybt kvindeundertrykkende, men samtidigt er der også tale om en slags ideologisk magtsymbolisering, da enhver ikke-muslimsk fyr ved, at kvinder med muslimsk hovedbeklædning er forbudt område.

- Og mulighederene for at få noget der kunne ligne et forhold op at stå med hende, nærmest er ikke-eksisterende.
- For ikke at sige farlige, både for ham og hende.

Annonce:

Alt religøst skal ud af billedet
Sådan skriver Peter S i kommentar på Ekstra Bladets Facebookside om det kommende burka-forbud, et flertal af de danske politikere  ligesom politikere i en række andre europæiske lande - vil gennemføre. Og Peter er ikke den eneste, der synes, at burka og niqab bare er første skridt. I Sverige har lokalpolitikere fra både LIberalerne og Moderaterne foreslået at tørklæder skal være forbudt i skolen. Og nu vil Dansk Folkeparti også sætte en aldersgrænse på tørklædet:

DF vil tage tørklædet af børnene i folkeskolen

- Alt religiøst skal ud af hverdagsbilledet, dog står kristendommen over alle andre religioner jf. Grundloven, og det skal der naturligvis tages højde for i Danmark, skriver Kim BB i en populær kommentar til DFs forslags på TV2 Facebook, hvor Lars BA dog har fået lidt flere likes for denne betragtning:

Hvis tørklæder skal forbydes, skal kors også forbydes
- Hvis tørklæder skal forbydes i folkeskolen, må det samme gøre sig gældende for kors...

- Om det er det ene religiøse symbol eller det andet, kan gå ud på ét..., skriver Lars, mens Lisbeth BP topper (86 likes) med dette udbrud:

- Nu må det vanvid altså snart stoppe!!

- Vi lever i et land med religions frihed og hvis muslimer ellers lever efter vores love og regler, hvad er problemet så i at bære et tørklæde??

Annonce:

- Må man heller ikke gå med cap mere så? Tænk hvis det stødte de gamle damer i Brugsen... stop nu, skriver Lisbeth.

Hvad mener du? Skal  Danmark også forbyde piger under f.ex. 15 år at gå med tørklæde?

Politiken har i weekenden været på gaden for at tale med bl.a. muslimske kvinder om burkaforbuddet, og en af dem - Ahsan - fortæller, at hun engang har takket nej til et job i en bank, fordi hun ikke måtte bære tørklæde i arbejdstiden:

- Før min mand fik arbejde her i landet, fik vi at vide, at der er religionsfrihed her.

- Hvis man valgte også at forbyde tørklæde, ville jeg forlade Danmark, siger Ahsan til Politiken, men hvad siger du?

I en afstemning her på siden, som 31.263 læsere har deltaget i, svarer 56 procent, at tørklædet IKKE skal forbydes. I den nedenstående afstemning - som pt mere end 80.000 læsere har deltaget i - er der flertal for at sætte en aldersgrænse på tørklædebrug.

Hvad mener du?

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: