Muslimske piger skal være frie: Tørklædeforbud i europæisk land

Flere svenske kommuner har vedtaget tørklædeforbud for elever i folkeskolen, og nu følger den nye østrigske regering efter.

- Den føderale regering er forpligtet til at sikre rammer, så børn er så frie som muligt, og f.ex. ikke skal tvinges til at bære hovedtørklæde.

- Dette kræver foranstaltninger, og det eksisterende hovedtørklædeforbud udvides op til afslutningen af det 14. leveår.

- Det er også der, man bliver religiøst myndig.

Vedvarende energi vandt
Sådan skriver den nye østrigske regering i det 326 sider lange regeringsgrundlag, der skal danne grundlag for det politiske arbejde i de næste fire år.

 

nationen Regering sænker afgift på 'dame-hygiejne'
Regeringen - der består af de konservative og de grønne - har brugt tre måneder på at få politikken på plads, og tørklædeforbuddet er - sammen med planerne om at indrette særlige udrejsecentre for afviste asylansøgere - et af det mest omdiskuterede. Især blandt regeringspartiet De grønnes medlemmer.  

Men udsigten til at landet allerede fra år 2030 udelukkende vil bruge strøm fra vedvarende energi, var så vigtig for miljøpartiet, at de i weekenden vedtog at leve med stramningerne og gå med i regeringen.

Svenske kommuner har også vedtaget tørklædeforbud
Aftalen indeholder dermed 'det bedste fra begge verdener', som den konservative partileder, Sebastian Kurz,  siger til avisen Krone.at, og de østrigske politikere er ikke de eneste, der vil forbyde de religiøse tørklæder i folkeskolerne. I Sverige har flere kommuner i Skåne vedtaget tilsvarende regler, men hvad siger du?

Har du en forklaring på, at flere svenske kommuner vil have skoler uden tørklæder? Deltag i debatten under artiklen. Arkivfoto nationen Protest mod tørklædeforbud: Min datter skal bære hijab nu

En 16-årig dreng er vred over, at han og familien aldrig har været på ferie, fordi hans far (som er på kontanthjælp) bruger pengene på at sende 1000 kr. til sit hjemland hver måned. nationen Min lortefar får kontanthjælp og sender 12.000 til sit hjemland hvert år

626 kommentarer
Vis kommentarer