Mustafa bliver træt når muslimer siger: Det er ikke den rigtige islam

Mustafa er træt af det islamiske hykleri, der lige nu rammer forfatteren Sara Omar. For det er nødvendigt at reformere islam, så kvinderne får mere frihed. 

- Når en ung kvinde, som Sara Omar, som netop har udgivet hendes bog 'Dødevaskeren' beretter om hendes og mange andres kamp, mod undertrykkelse i det muslimske miljø, står et hav af troende såvel som 'hobby muslimer', klar til at angribe hende, og hendes personlige erfaringer. 

Giv islam en sviner og bliv kendt
- Den klassiske 'det er ikke den rigtige islam' eller 'svin islam til og så bliver du kendt'. bliver lige så hyppigt brugt, som en taxa til julefrokost. 

Sådan indleder Mustafa S et læserbrev til Ekstra Bladet om den debat, danskkurdiske Sara Omars bog om virkeligheden bag sløret i en muslimsk familie har skabt.

Bogen foregår i irakisk Kurdistan og i Danmark, og forfatteren håber at den vil kickstarte en reform af islam, så der bliver mere plads til kvinderne. F.ex. mener Sara, at tørklæder er et symbol på undertrykkelse. Men det er ikke Islam, der er noget galt med, har det lydt -  det er kulturen i Saras familie. Og det synes Mustafa er noget sludder:

Se også: Behersk dig mand: Tørklædet skal styre din ustyrlige liderlighed

Når steningsimamen tordner er de tavse
- Når en imam, som om nogen repræsentere islam, taler om stening af kvinder, drab på jøder og andre uhyrligheder, så er de selv samme modstandere af Sara Omars bog,  helt stille i den offentlige debat. 

- Ja faktisk, når man konfrontere disse typer, med blandt andet udtalelser fra disse imamer, så bliver man mødt med en arrogance, og påtaget fornærmelse.

- Her er klassikeren 'Det har intet med mig at gøre' eller 'bare fordi én muslim gør sådan, betyder det ikke alle gør'.

Hun har ret: Reformation er nødvendig
- Når Sara Omar, taler om nødvendigheden af en reformation, har hun ret. En reformation, i form af et nyt tankesæt.

Se også: Vrede forældre: Tvang lesbisk datter i moské, hvor en rigtig mand stod klar

- Jeg blander mig ikke i, hvilken religion folk skal have, det er en sag mellem den enkelte og sin gud.

- Men når religion, overskygger det saglige, og de gode argumenter, så bliver det simpelthen fordummende.

- Vi bør støtte Sara Omar og de mange andre kvinder, som oplever, eller har oplevet det samme, skriver Mustafa, men hvad tænker du?

Skal islam moderniseres, så der bliver mere plads til kvinderne?

 

186 kommentarer
Vis kommentarer